Sponsrat inlägg

Sommarhelg på Böda Sand

Inlägg i reklamsamarbete med Böda Sand

Böda Sand Öland

Varje försommar brukar vi åka till Böda Sand över en långhelg. Det är som att komma utomlands, och fastän det bara är lite mer än en timmes bilfärd bort från där vi bor så ser miljön helt annorlunda ut på norra Öland med den milsvida, vita stranden och de höga tallarna. Eftersom vi åkt dit flera år i rad har vi kommit in i en rutin med hur dagarna brukar se ut, och jag tänkte visa här precis hur vi brukar lägga upp våra dagar när vi har hemester på Böda Sand.

Böda Sand bageri

Eftersom barnen är väldigt morgonpigga (speciellt på helgerna) så brukar vi hänga på låset när bageriet öppnar på morgonen. Vi köper frallor och croissanter…

Böda ny lekplats trä

… och finns det en lekplats på vägen till eller från stugan brukar det alltid lekas lite på den. På Böda Sand finns många lekplatser, och just den här i trä är ny för i år. Den ligger nära både stugor och servicehus, så om man campar och vill diska i servicehuset kan barnen leka på lekplatsen medan man gör det, samtidigt som man ändå har koll på dem.

Frukost Böda Sand

Sedan brukar vi äta frukost på altanen. Croissanterna brukar gå åt först trots våra goda intentioner om att grunda med frallor först.

Böda frukost

Solmogna jordgubbar hör sommarfrukosten till!

Böda stuga

Barnen tycker det är jätteroligt med våningssängar och brukar bygga kojor med de filtar och kuddar som finns i stugan.

Böda Sand stora lekplatsen

Efter frukost är det raka vägen till stora lekplatsen som gäller! Den här lekplatsen stod färdig förra sommaren och kan stoltsera med att ha Sveriges största, sammanhängande lekställning.

Böda Sand ny lekplats

Barnen kan vara här hur länge som helst för att det finns så mycket att göra…

Böda Sand uteservering

… och det enda som kan få dem att lämna lekplatsen är hunger. Oftast är det jag som är hungrig först, och en av dagarna brukar vi alltid äta lunch på Böda Beach Club nere vid vattnet. Där har man utsikt över vattnet, och från uteserveringen känns det som att man sitter på stranden och äter.

Böda lunch

Här äter barnen alltid från barnbuffén som jag tror att alla föräldrar är oändligt tacksamma över, för där finns det alltid något som barnen gillar. Pannkakor, nuggets, köttbullar, pommes och pasta med köttfärssås är säkra kort. Själva testade vi en av årets nyheter på menyn som var en bowl med fräscha, asiatiska smaker som passar riktigt bra på varma dagar.

Böda Sand stranden

Efter lunchen är det stranden för hela slanten!

Böda Sand strand

Om det är blåsigt nere vid vattenbrynet kan man alltid hitta platser med lä för vinden i sanddynorna. Där kan man hitta sina egna små sittgropar och njuta länge av att bara känna sanden mellan tårna och fingrarna.

Fötter i vatten

Men man måste ju känna på vattnet också såklart! Och titta på alla vackra snäckor.

Böda Sand shoppinggatan

Minsta barnet visar väldigt stort intresse för veckans olika dagar, men det bottnar egentligen i en enda sak – att veta vilken dag det är lördag så att man inte missar sitt lördagsgodis! På Böda Sand finns det en ICA-butik, och där köpte vi den här lördagens lilla godispåse…

Stughäng Böda

… som vi åt upp det mesta av på altanen i eftermiddagssolen.

Böda Sand grillplats

När kvällen kommer och det är dags för mat brukar vi antingen grilla vid någon av de grillplatser som finns mellan stugorna…

Böda Beach Club

… eller äter vi middag på Böda Beach Club, som vi gjorde den kvällen då Lily fyllde år.

Toast Skagen

Jag tycker att de har extra mycket gott på menyn i år, och Olof slog till på en rejäl toast Skagen till förrätt.

Böda Beach Club servering

På inomhusdelen av restaurangen brukar det vara härlig kvällssol på den sidan som vetter åt badlandet och tallarna, och barnen passade på att äta sina nyfunna favoriträtter ur barnbuffén.

Böda Beach Club inomhus

Lite oklart vad dinosaurien från restaurangens lekhörna åt, men den visade ett väldigt stort intresse för min hamburgertallrik.

Glassbomb

Fyller man år är det ju absolut läge för en glassbomb! Som tur var blev barnen så mätta att jag fick äta upp det sista av den.

Böda Sand solnedgång

Det är ofta så vackra kvällar nere vid stranden, och barnen vill alltid gå ner dit och känna på vattnet efter middagen och vara där ända tills solen har gått ner.

Vattenbrynet

Man blir aldrig för gammal för att ta av sig skorna och gå i vattenbrynet och blöta ner sig lite.

Böda sandstrand

Och sedan börjar det om igen, efter en god natts sömn i stugan och en tidig morgon med frallor och croissanter.

Böda sand badtemperatur

Dagar på stranden och att bara få vara närvarande i nuet och njuta av dagarna.

Bödabukten

Vi längtar redan tillbaka!

17 juni, 2023

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration