Öland Sponsrat inlägg

Skridskoåkning på Alvaret, vinterbad och fika

Inlägg i samarbete med Ölands Turismorganisation

Skridskor Alvaret

Snart är det sportlov! Då tänker vi fortsätta med de senaste veckornas helgnöje – att åka skridskor på Alvaret här på Öland!

Åka skridskor på Alvaret

På Alvaret samlas det vatten här och var vid små ”mossar”, och där är det perfekt att åka skridskor! Oftast är det ganska grunt vatten så det fryser fort.

Skridskor Öland Alvaret

En av de populäraste isarna på Alvaret är Möckelmossen som är Alvarets största sjö. Här är vi dock vid en lite mindre is som vi hittade strax bakom Resmo kyrka.

Skridskoåkning på Alvaret

När jag var liten brukade vi åka ut och åka skridskor på Alvaret, och det är så roligt att kunna göra det nu tillsammans med barnen.

Skridskor Möckelmossen

Tjejerna lär sig snabbt. Den minsta är helt orädd och nästan springer över isen, medan storasyster tar det lite försiktigare.

Skridskor Resmo

Fast man kan ju ägna sig åt att göra snöänglar på isen också så klart.

Skridskor Alvaret

Det gick undan!

Vinterbad Borgholm

Vad mer kan man göra på sportlovet då? Man kan vinterbada! Jodå, ni läste rätt. Och jag har provat!

Vinterbad Öland

Bildbeviset! Vi åkte till Borgholm till badplatsen som kallas för Sjöstugan där det finns en lång brygga med stege som fått ligga kvar för alla vinterbadare. Det annars så populära kallbadhuset i Borgholm har hållit stängt en period som så mycket annat i dessa tider, men vid Sjöstugan var jag långt ifrån den enda vinterbadaren på plats.

Vinterbad

Att kalla mig för vinterbadare kan ju kanske vara att ta i något. Det här var första gången jag vinterbadade, men det är inte säkert att det var den sista! Visst var det otroligt kallt, men precis som alla säger så kändes det väldigt skönt efteråt. Och det var helt klart uppfriskande!

Vinterbad varmt att dricka

Jag hade läst på innan om allt man skulle tänka på, som att ha mössa på sig, en handduk att stå på så fort man kom upp ur vattnet, och något varmt att dricka i en thermos efteråt. Jag var så stolt över att jag doppat mig!

Vinterbad Sjöstugan Borgholm

Tjejerna tyckte deras mamma var lite galen som badade i det kalla vädret, men hejade glatt på uppifrån bryggan.

Café Sjöstugan Borgholm

Efter badet gick vi till Café Sjöstugan som ligger precis bakom bryggan, ett jättemysigt litet café med mycket historia. Visst ser det röda gamla 1700-talshuset fint ut? Det har tidigare varit ett gammalt tingshus, men flyttades hit i början av 1900-talet. I detta huset har Nils Ferlin varit gäst, och kanske till och med suttit och skrivit dikter.

Skänk en kaffe Sjöstugan

En helt annan sorts dikt kan man läsa på de kvitton som sitter fasttejpade på ena väggen. På Café Sjöstugan kan man nämligen köpa en kaffe som en medmänniska sedan får ta del av, och personalen berättade att deras ”Skänk en kaffe”-initiativ har blivit jättepopulärt. Skulle det inte komma så många och hämta ut kaffe som andra skänkt, så skänker de istället fika för beloppet till Hela människan Ria i Borgholm.

Sjöstugan Borgholm

Vi köpte med oss vårt fika som take away, men hade vi varit extra hungriga serverar de lunch på veckosluten, både på plats och som take away, och de har även utkörning.

Take away café Sjöstugan

Biskvier är specialiteten, och vi fyllde kartongen med en semmelbiskvi, en rombiskvi och en biskvi som smakade viol.

Fika Sjöstugan Borgholm

Vi köpte med oss varsin kaffe att ta med oss, och en extra kaffe till Sjöstugans skänk en kaffe-initiativ.

12 februari, 2021

7 kommentarer

    1. Vad roligt att du gillar utflyktstipsen Therese! 🙂 Alltså biskvierna var jättegoda! Min favorit var den med rom i! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration