Andra Bullar

Kanelbullar

Kanelbullar är aldrig fel! Synd bara att de tar slut så fort… NÅGON här hemma äter upp dem. Och det är inte hunden. Här är receptet på mina bullar:

150 g smör
5 dl standardmjölk
1 pkt (50 g) jäst för söta degar
1 dl socker
0,5 tsk salt
2 tsk kardemumma
ca 14 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g mjukt smör
4 msk kanel
1 msk vaniljsocker

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det bli fingervarmt, 37C. Häll ner degvätskan i bunken. Rör ner socker, salt, kardemumma och vetemjöl, och arbeta degen tills den blir smidig. Låt den jäsa under bakduk i 30 min. Dela degen i fyra delar, kavla ut varje del till en avlång platta som du brer fyllning på, rullar ihop och skär bullbitar av och lägger i formar på plåtar, ca 20 bullar per plåt. Jäs i ytterligare 40 min under bakduk. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg, strö på pärlsocker och grädda i mitten av ugnen på 250C i ca 8 min tills bullarna har fått fin färg. Låt svalna på galler.
18 november, 2009

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration