Godis Jul

Lingonkola

Som alternativ till klassiska kolor tycker jag att lingonkolor är ett kul inslag. För att inte tala om nyttigt – man får ju i sig bär! Bara det är ju en anledning till att frossa i de här röda små kolorna, om du frågar mig. Till en omgång på ca 30 kolor behövs följande:
2 dl frysta och tinade lingon 
2,5 dl socker
1,5 dl grädde
1 msk sirap
Mixa de tinade lingonen med t ex en stavmixer och förflytta dem sedan till en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp. Fortsätt koka tills smeten klarar det klassiska kulprovet, vilket den här kolan brukar göra redan vid 104-105C Häll sedan smeten i en bakplåtpappersklädd form, ca 20×20 cm, och låt stelna. Skär i bitar och slå in i smörpapper. (Om du orkar.)
14 december, 2010

8 kommentarer

  1. Gud vad gott det låter! Jag har dessutom en massa lingon i frysen så jag kör lingonrecept på löpande band. Kommer prova detta i helgen, helt klart 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration