Jordnötsrutor med choklad
Jag fortsätter i blygsamhetens tecken (eller snarare i bristen därav) och tar tillfället i akt att skryta om de här jordnötsrutorna. Ifall du gillar jordnötter och choklad kommer du garanterat inte att bli besviken! Smaken påminner om godiset Rocky Road, men har en betydligt naturligare ingredienslista. Det är nästan så att man skulle kunna kalla dem för “raw Snickers”. De tog slut på en dag här hemma, trots att de är ganska mättande. Okej, vi hade gäster. Men ändå.
Jordnötsrutor med choklad, ca 15 st
Chokladbotten:
1 dl jordnötter
3 msk kakao
10 dadlar utan kärnor
1 msk honung (alt agavesirap för veganskt alternativ)
1 tsk vatten (om smeten känns torr)
———-
Jordnötslager:
1 dl jordnötssmör
2 msk honung (alt agavesirap för veganskt alternativ)
———-
Garnering:
1 näve jordnötter
Ca 25 g mörk choklad
Lite flingsalt
Mixa samman alla ingredienser till chokladbotten. Mixa ganska länge, tills du har en seg massa. Tryck ut massan i en lite mindre form klädd med plastfolie. (En lunchlåda i glas är lagom storlek.) Ställ in i kylen medan du gör jordnötslagret, som endast rörs ihop i en bunke. Bre det över chokladbotten, och ställ in i frysen ca 20 min. Garnera med grovhackade jordnötter och choklad och lite flingsalt, och skär i rutor. Förvara rutorna i frysen, de tinar på ett par minuter i rumstemperatur. I kylen blir jordnötslagret lite för mjukt.
Mojjen
16 november, 2017 at 7:51 e mÅhh de här hade jag missat första gången de var på bloggen!
Helena
16 november, 2017 at 8:08 e mDe har inte varit på bloggen innan! 🙂 Komponerade ihop dem för några veckor sedan. Kram!
Sandra
17 november, 2017 at 6:56 f mAlltså de ser sååå goda ut! Älskar jordnötter <3 Sparar receptet direkt!
Helena
17 november, 2017 at 10:32 f mTack Sandra! Ja, du får testa dem du med! 🙂 Kram!