Godis Rawfood Veganskt

Jordnötsrutor med choklad

Plötsligt händer det! Jag rasslar ur mig ett lite nyttigare godis! Eller TYP i alla fall. Någorlunda nyttigt. Ifall du gillar jordnötter och choklad kommer du garanterat inte att bli besviken! Smaken påminner lite om både Rocky road och Snickers, med med en lite naturligare ingredienslista. Nu älskar ju jag klassiskt, hembakat godis på sedvanliga ingredienser, men jag vet att ni är många därute som gillar mina lite nyttigare recept på godis också. (Även om de recepten helt klart är en minoritet här på bloggen. Men salty caramel bites och frörutor med chokladtäcke är extra populära.)

De små raringarna på bilden här tog slut på en dag här hemma, trots att de är ganska mättande. Okej, vi hade gäster. Men ändå. Sådana här halvnyttiga jordnötsrutor med choklad är perfekta att ha hemma på lut i frysen för ett mellanmål som behöver gå snabbt.

Beroende på hur nyttig och naturlig man känner sig kan man använda naturella eller saltrostade jordnötter. Jag antar att ingen blir förvånad när jag säger att jag använder saltrostade jordnötter. Och en sak till – det här godiset vill helst bo i frysen. De tinar på ett par minuter i rumstemperatur, men i kylskåpet tenderar jordnötslagret att bli lite för mjukt.

Skriv ut

Jordnötsrutor med choklad

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ett lite nyttigare godis! Smaken påminner om rocky road och Snickers, men med en betydligt naturligare ingredienslista!

  • Författare: Helena
  • Tillagningstid: 10 min
  • Total tid: 10 min + kyltid
  • Antal portioner: 15 bitar 1x

Ingredienser

Scale

Chokladbotten:

  • 1 dl jordnötter
  • 3 msk kakao
  • 10 dadlar utan kärnor
  • 1 msk honung (alt agavesirap för veganskt alternativ)
  • 1 msk vatten 

Jordnötslager:

  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 msk honung (alt agavesirap för veganskt alternativ)

Garnering:

  • 1 näve jordnötter
  • Ca 25 g mörk choklad
  • Lite flingsalt

Instruktioner

Mixa samman alla ingredienser till chokladbotten. Mixa ganska länge, minst 1 minut, tills du har en seg massa. Tryck ut massan i en lite mindre form klädd med plastfolie. (En lunchlåda i glas är lagom storlek.)

Ställ in i kylen medan du gör jordnötslagret, som endast rörs ihop i en bunke. Bre det över chokladbotten, och ställ in i frysen ca 20 min.

Garnera med grovhackade jordnötter och choklad och lite flingsalt, och skär i rutor. Förvara rutorna i frysen.

18 januari, 2022

10 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration