Andra Säsong Tårtor

Midsommar – en vecka i efterhand

Eftersom Olof fortfarande ruvar på sina Danmarksbilder på samma sätt jag själv gör över en skål med chips, får ni vänta ytterligare några dagar på Läsö-bilderna. Inte för att ni direkt lär förgås av förväntan, men ändå. Istället får ni hålla till godo med några bilder från midsommar. Dagen inleddes med sillunch, tätt efterföljt av kaffe med jordgubbstårta.

Färskpotatis serverades med klassisk löksill, vitlökssill och nytillskottet senapssill. Det receptet tänker jag i sann Olof-anda ruva på fram till jul. Det är ju faktiskt ändå ingen som kommer att laga sill förrän då.

Kubbturnering är obligatoriskt.

Sedan grillade vi. Under markis i och för sig, men är det midsommar så är det. Regn hör till.

Kommer ni ihåg att jag gav Liv boken Lomelinos tårtor i födelsedagspresent häromveckan? Det är SÅ tacksamt att ge Liv sådana böcker. Ni ser ju själva vad det resulterar i.

Blåbärstårta med vispad, vit smörkräm. Vi befann oss i tårthimlen allihop.

Ojojoj. Receptet på tårtan finns i boken Lomelinos Tårtor som drivs av Linda med bloggen Call me Cupcake. Jag kunde inte hitta just det receptet på bloggen, men där finns flera andra fina tårtrecept som säkerligen är minst lika goda som den här tårtan.

29 juni, 2012

15 kommentarer

  1. Underbara bilder som alltid Helena och tårtan åhhhhh säger bara åhhhh vad den ser god ut så fin kram och hälsa Olof : ) Sofia

  2. Vilka underbara bilder! Men nu blir jag ändå lite stött 😉 Vadå inte göra sill förrän till jul? Jag är nog konstig men jag gör sill lite då och då, bara för att det är såå gott!

  3. Imponerande tårta! Blåbär är så så gott, man borde väl kunna plocka om någon månad eller så? Sen är jag lite avundsjuk på era kransar – snygga!

  4. Tack för fina kommentarer! Det är Livs mamma Agneta som har gjort de fina blomsterkransarna, jag har inte haft krans på åratal och blev så glad när vi fick kransar! 🙂

    Och visst kan man äta sill året runt! 🙂 Själv äter jag det ju inte alls, så då är det lätt att tro att inga andra gör det heller. 😉

  5. Tårtorna ser verkligen goda ut. Det naturliga och enkla är det bästa.

    Ni ser ut att haft det trevligt. Att spela kubb är ju en riktig sommarklassiker:)

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration