Andra, Restaurang, Utflykt

På besök i Råå

För ett par veckor sedan var vi på Skånetur och besökte den mysiga lilla byn Råå. Det var kullerstenar, stenhus och pittoreska små gränder.

Råå ligger precis vid vattnet, och när vi gick på en av de små gatorna såg vi det här paret som förmodligen var på väg hem från ett eftermiddagsdopp. Jag tyckte det såg så mysigt ut, och gillar idén med att bo så centralt, men ändå så nära vattnet att man bara kan ta på sig badrocken och gå ner och bada. Kanske att det var det årets sista dopp? Jag skulle då sannerligen inte vilja bada idag.

Ja, här går jag på en gata i Råå med ett hundkoppel och ser lite sådär lagom blasé ut. Blasé eller inte, så tyckte jag väldigt mycket om Råå.

Efter att vi strosat runt på de små gatorna i Råå åkte vi vidare till Helsingborg, där vi åt en riktigt god middag på en restaurang som heter Olsons Skafferi. Det fanns gott vin på glas, goda italienska huvudrätter och finfina efterrätter. Bally var med och höll sig under bordet, i alla fall större delen av middagen.

Sedan promenerade vi bort till vårt hotell, Hotell Linnea, ett hotell som vi valde för att de har ett rum där man får bo med vovve. Och hela familjen ska ju med när man är på weekend! Som synes tyckte Bally att det var toppen att bo på hotell.

12 Kommentar

 1. Freedomtravel

  18 september, 2013 at 5:28 e m

  Där har jag faktiskt varit en gång för länge länge sen, på kurs när jag var ganska ung. Då hade vi roligt åt att det fanns en å där, och att det kanske fanns ål i den, och att det då skulle bli Råååål 😉

  1. Helena

   22 september, 2013 at 1:49 e m

   Haha, en Rååål, det är ju jättekul! 🙂

 2. Sofia

  18 september, 2013 at 7:55 e m

  Åhh vad mysigt! Jag och mamma var i Råå i somras så mysigt där! På lördag åker jag och barnen och min mamma till Rhodos. Det ser jag fram emot! Hälsa fina familjen : ) kram Sofia

  1. Helena

   22 september, 2013 at 1:50 e m

   Vad kul med Rhodos! Hoppas att ni får en toppensemester!

 3. Bland bakverk och kastruller

  19 september, 2013 at 3:49 f m

  Jag har bott i Helsingborg i många år, Råå är jättefint. Och dom har väldigt god mat på Olssons skafferi. Kram

  1. Helena

   22 september, 2013 at 1:50 e m

   Ja, vi var jättenöjda med maten! Och med Råå också. 🙂

 4. Matarkivet

  19 september, 2013 at 11:59 f m

  Så mysigt!! Och grymt med hotell där Bally var välkommen! 🙂

  1. Helena

   22 september, 2013 at 1:51 e m

   Ja, visst är det? Det är rätt svårt att hitta sådana hotell, har jag märkt.

 5. Sara på Vardag.nu

  19 september, 2013 at 5:17 e m

  Råå alltså, aldrig varit i. Helsingborg vet jag är fint i alla fall! 😉 Såna där så kustorter är underbara… Så vill jag bo! När jag letat mig ur de djupa växjöskogarna…

  1. Helena

   22 september, 2013 at 1:51 e m

   Hihi, men Växjö är inte så illa det heller! 😉

 6. Lenita från Bohuslän

  21 september, 2013 at 9:43 f m

  Tänk så många gånger jag strosat i Råå då det är min mans hemtrakter :-)Dom hade en jättestor gård där när han var liten som ej finns kvar idag. Sen bar det av till Uddevalla och där är han kvar. Visst var det mysigt att promenera på dessa små fina gator och så nära havet. Brukar åka hit minst en gång varje sommar för att bara vara. Tack för alla fina bilder du bjuder på….att följa dig är som en liten fin resedagbok som man kan plocka fram när man vill ut på en tripp 🙂 Har varit dålig på att kommentera men njuter alltid av dina inlägg. Kram Lenita

  1. Helena

   22 september, 2013 at 1:53 e m

   Hej Lenita! Vad glad jag blir när jag läser några rader från dig! 🙂 Vad roligt att du har en så nära anknytning till Råå! Det här var första gången jag besökte det, men det var nog inte den sista! Stor kram till dig!

Lämna en kommentar