Pasta Sås

Ramslökspesto

RamslökspestoSå vad lagade vi då med all ramslök vi hittade på Öland i helgen? Till att börja med gjorde vi ramslökspesto! Förmodligen det enklaste och snabbaste av alla tänkbara användningsområden. (Okej, att mixa sig ett kryddsmör med ramslök går ju onekligen ganska fort också, om man ska vara petig.)

Ramslök på väskaRamslök smakar ju som en blandning mellan gräslök och vitlök, och de smakerna kände man tydligt i peston, de kom verkligen till sin rätt. Som nötbas använde vi mandel, och sen det vanliga; parmesan, olivolja och salt. Jag kan tänka mig att det nog skulle bli minst lika gott på Västerbottenost, nästa gång ska jag testa det.

Ramslökspesto kan man ha till lite allt möjligt; grönsaker, grillat kött, på brödbitar…

Ramslökspesto pasta…och klassikern – till pasta! Vi snabbkokade lite färsk pasta, blandade med vår ramslökspesto och garnerade det hela med lite färskriven parmesanost och en kvist med rödplister. Maten var klar på nolltid! För att fira det hela fick man lite vitt vin till. Alltid hyvens.

Skriv ut

Ramslökspesto

Ramslökspesto är bland det enklaste och godaste man kan göra med ramslök. Kan användas till både pastarätter och kött och grönt från grillen.

  • Total tid: 5 min
  • Antal portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale
  • 20 g ramslök
  • 80 g sötmandel
  • 1 dl olivolja
  • ca 50 g parmesanost

Instruktioner

Lägg allt i en mixer och bara kör! Smaka av med lite salt.

9 april, 2019

8 kommentarer

    1. Hej Nita! Då skulle jag nog satsa på en ramslöksaioli istället för en pesto för att vara på säkra sidan.

    1. Hej Anna! Det går nog, men den blir nog betydligt mildare i smaken, och jag kan tänka mig att den kanske kommer att smaka lite gräsigt sådär. Jag skulle nog faktiskt inte göra det.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration