Pumpapasta med grädde och champinjoner
Pumpapasta – hör ni hur gott det låter? Det här är världens enklaste pastarätt, och mer i säsong än något kan bli, framförallt den här helgen när många karvar ur halloweenpumpor för att dekorera med. Släng inte bort det ni karvat ut! Ugnsbaka det och använd det till en krämig pastasås istället. Bara att tillsätta grädde, svamp och lite kryddor så är det klart sen. Rosmarin gör det extra gott, och med ett glas vitt vin till finns det inte så mycket mer att tjafsa om.
Skriv utPumpapasta med grädde och champinjoner
Pumpapuré, svamp, grädde och kryddor. Enklare kan det inte bli! I den här krämiga anrättningen kommer pumpasmaken verkligen till sin rätt.
- Total tid: 25 min
- Antal portioner: 4 1x
Ingredienser
- 250 g skogschampinjoner
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g smör
- 2 dl pumpapuré
- 1 tsk hackad, färsk rosmarin
- 2,5 dl vispgrädde
- Salt och peppar
Instruktioner
Skär champinjonerna i skivor. Pressa vitlöken, och fräs den i smöret i en stekpanna. Låt svampen få fräsa med efter en kort stund, och stek svampen tills det mesta av vätskan gått ur den. Tillsätt pumpapuré, hackad rosmarin och vispgrädde, och låt det koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar, och servera med pasta.