Andra Pasta Vegetariskt

Snabbravioli med brynt smör och salvia

Det här är världens snabbaste och enklaste maträtt. Den kanske inte platsar på listan bland de nyttigaste maträtterna man lagat, och hör väl knappast till de rätter som hälsomedvetna människor ivrigt hashtaggar med #healthspo på intagram. Nej, här snackar vi salvia som har fått fritera sig krispig och gottig i SMÖR. Ni hör ju själva hur gott det låter. För en snabbfixad lördagslunch eller kvällsmat för två hungriga personer med ont om tid – köp färdig, färsk ravioli med valfri fyllning, koka och fördela på två tallrikar. Bryn 75 g smör ihop med en handfull salviablad, och häll över raviolin. Toppa med lite färskriven parmesan eller pecorino. Smakar ljuvligt. Trevlig fredag på er!

13 november, 2015

6 kommentarer

  1. Salvia är en underskattad örtkrydda. Jag har torkat två burkar från egna odlingen som jag ska använda till bl.a. saltimbocca i vinter. Mums! Friterad i smör har jag aldrig provat men det låter lovande!

  2. Vi måste bara testa det där med att fritera salviablad, låter vansinnigt gott! Förra helgen testade Håkan att fritera purjolök och halleda så gott det blev, kan varmt rekommenderas.
    Pasta blir det på gräsänklingens tallrik i kväll, det blir en repris av cannellonin vi lagade till förra fredagen, så goda var dom:) Frugan ska ut och rulla hatt i stället för att rulla pasta…

    Ha en finfin helg,
    kramar till er

    1. Oj, friterad purjolök? Coolt! Det måste vi testa nästa gång fritösen åker fram, vilket var alldeles för längesedan. Hoppas att frugan hade roligt när hon rullade hatt. 🙂 Kram på er!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration