Andra Frukost

Söndagsfrukost hos syrran

Att bli bjuden på långfrukost är aldrig fel! Syrrans hund Caddy är benägen att hålla med. Det här med smått schizofrena hundar verkar gå i släkten, trots att Caddy och Bally egentligen inte alls är släkt. De är ju inte ens samma ras. Men på samma sätt som Bally på fullaste allvar tror att han är en schäfer, tror Caddy att han är förtvättprogrammet på diskmaskinen. I egenskap av ”moster” ser jag mig nödbedd att ingripa.

 Syrran och Vimal bor nära ett bageri. Lyx!

Den här marmeladen köpte jag till syrran för alldeles för länge sedan när vi var i Grekland på ön Naxos. Tydligen har den tillverkats av ett litet lokalt företag med kvinnor i Naxos-byn Filoti upp mot bergen. Riktigt seriöst, med andra ord. Och den var oöppnad! Fortfarande! Hmpf. Jag undrar vad damerna i Filoti skulle tro om de fick höra talas om denna brist på vördnad inför deras apelsinmarmelad. Jag tvingade syrran att äta marmelad på alla sina smörgåsar.

20 februari, 2011

11 kommentarer

  1. Det gjorde du rätt i, sen sån fin marmelad förtjänar att ätas av! 🙂 Malva tror att alla älskar henne. "Hallå, vem vill inte klappa mig?!" Speciellt när hon kör sin specialare att stå på bakbenen 🙂 Hundar är underbara!

  2. söndagslångfrukost är det enda rätta! fast själv åt jag det som fanns kvar i ostbågeskålen som igår till frukost, så jag får nog skärpa till mig på frukostfronten!

    bra att du tvingade i syrran marmeladen, jag köpte en fin mandarinlikör på sicilien till min mamma för flera år sedan som fortfarande står alldeles oöppnad och längtar efter att bli uppdrucken, kanske får tvinga i henne den när jag ska dit och hälsa på i helgen.

    klart ni ska dra ihop en egen matbloggs-halv åtta, det är ju så himla trevligt 🙂

  3. men åh, vilken snuck-hund! isbjörnen är precis likadan när det gäller diskmaskinen, kan jag lova (men hallå, där KAN ju finnas litet sås kvar på tallriken!)

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration