Sponsrat inlägg

Vårfint i växthuset

Inlägg i reklamsamarbete med Liljeholmens Stearinfabrik

Plantera i växthus

Häromkvällen gjorde vi vårfint i växthuset. Vi planterade blommor som inte längre måste vara frosttåliga och kryddväxter som kan stå på en armlängds avstånd från där man sitter och äter och sin middag. Och så drack vi té och tände ljus för extra mysfaktor!

Liljeholmens blockljus

Jag tycker om lite större ljus som får ta plats och synas lite, och precis som de ljus jag dukade upp med i växthuset i höstas och i julas så är de här blockljusen tillverkade av 100% stearin av min samarbetspartner Liljeholmens i Oskarhamn inte så långt ifrån där jag bor.

Plantering i växthus

Förra året var ju mamma och jag på besök hos Liljeholmens på deras stearinfabrik och fick se hur de tillverkar ljusen, och det var riktigt roligt att se. De är ju faktiskt världens största tillverkare av stearinljus. Efter besöket gick vi ett varv i deras fabriksbutik där man kan hitta hur mycket som helst, och för den som bor för långt bort för att besöka den finns ju alltid deras webshop.

Blockljus Liljeholmens

Som jag skrivit i mina tidigare inlägg om Liljeholmens så är det ju en stor fördel att använda sig av ljus som är tillverkade av 100% stearin och inte av palmolja och paraffin. Förutom miljöaspekten med det så finns det en fördel till som jag har stor glädje av i växthuset på sommaren när solen ligger på, och det är att ljusen inte påverkas av värme från påliggande solsken. Ljus som tappar formen, blir böjt och slokar likt en vissen sparris är ju aldrig roligt.

Blockljus stearin

När jag planterat färdigt satte jag mig en stund i den nya loppissängen vi ställt in i växthuset som vi använder som soffa. Försommarkvällarna är ju, precis som sensommarkvällarna i augusti, perfekta för att lysa upp med tända ljus.

Liljeholmens vita blockljus är Svanenmärkta precis som alla deras stearinljus och finns i tre olika storlekar; 10 cm, 13 cm och 15 cm. De är fina att ha var för sig i en dukning och i lyktor, och allra finast tycker jag är när man kombinerar de tre olika längderna tillsammans.

5 maj, 2022

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration