Sponsrat inlägg

Villa Famiglia i Vassmolösa

Inlägg i samarbete med Villa Famiglia

Villa Famiglia Växthus Att åka till Villa Famiglia i Vassmolösa strax utanför Kalmar är som att komma utomlands. Man parkerar bilen och kliver rakt in i en medelhavsträdgård.

Villa Famiglia kaffe Som dessutom har fika! Det är upplagt för att stanna en stund, med andra ord.

Villa Famiglia fika Vi drack cappuccino i solen åt pavlova med fläderkräm, jordgubbar och kolasås. Det gick ingen nöd på oss.

Villa Famiglia italiensk trädgård Den här trädgården är nästan så långt ifrån vanlig, svensk trädgård som man kan komma. Vart man än vänder sig finns det ett blickfång; krukor, dammar, exotiska växter och kryddor.

Villa Famiglia trädgårdscafé Oavsett var man väljer att slå sig ner har man en vacker utsikt över den stora trädgården, som är uppdelad i olika rum.

Villa Famiglia lunch Är man sugen på något lite matigare än fika kan man beställa in hemmagjord pasta, pizza, charkuterier eller som här – en tallrik med flera sorters ostar…

Villa Famiglia äta mat …eller en sallad. Som här, med getost, granatäpple och valnötter.

Villa Famiglia öppettider Oavsett ålder är det trevligt att besöka Villa Famiglia. Där jag ser ett vackert stilleben och njuter av medelhavskänslan…

Villa Famiglia Vassmolösa …ser någon annan en häst att klappa, eller vatten att plaska med händerna i.

Villa Famiglia fika mat Ifall vädret inte bjuder in till att sitta på uteserveringen kan man sitte inne i det stora orangeriet och fika.

Villa Famiglia delikatesser Där finns även ett mindre utbud av italienska delikatesser att köpa med sig hem. Och italiensk glass. Fast den gör man ju smartast i att äta upp direkt.

Villa Famiglia terracottakrukor Om man fastnar för någon av alla de vackra terracottakrukorna på Villa Famiglia kan man alltid köpa med sig den hem. Krukorna kommer från terracottans mecka Impruneta söder om Florens.

Villa Famiglia köpa krukor Villa Famiglia trädgårdsmöber Utemöbler i smidesjärn kan man också köpa där.

Villa Famiglia citrusträd Och citrusfrukter! Just den här heter “Buddhas hand”, och när man tittar närmre på citronerna ser man att det faktiskt ser ut som fingrar.

Villa Famiglia Kalmar Villa Famiglia trädgård Så – är du intresserad av vackra trädgårdar och vill fika i en medelhavsmiljö – besök Villa Famiglia i Vassmolösa. Från Öland tar det ca 30 minuter, och från Kalmar ca 15 minuter. Det ligger alldeles vid vägen, men helt skyddat bakom sina vita murar med takpannor av terracotta. Sverige må vara underbart, men den här medelhavspärlan vill man inte missa.

2 Kommentar

 1. Gerd Weinstrand

  13 juli, 2018 at 4:07 f m

  Det ser fantastiskt ut. En fråga bara: är det ekologiska produkter som bjuds/ säljs?

  1. Helena

   13 juli, 2018 at 8:15 e m

   Hej! En del av produkterna är nog det, men jag har inte fått intrycket av att det är ett ekologiskt fokus.

Lämna en kommentar