Andra Café och fika Glass Utflykt

Zedigs glass i Mariannelund

När vi var i Mariannelund passade vi på att besöka nyöppnade Zedigs Glass, Smålands svar på Ben och Jerry’s. Det ligger granne med Filmbyn Småland, tallskogen och Åsjön. Johan som driver det ihop med sin sambo Annelie har tidigare varit med och drivit Mariannelunds Karamellkokeri, och länge drömt om att öppna just ett glasscafé. Olof har känt Johan i många år, men å andra sidan verkar alla känna alla i Mariannelund, precis som det ska vara i en småstad.

En del av smakerna från karamellkokeriet känns igen i den runda glassdisken som snurrar runt likt en långsam karusell, men de flesta smakerna känns helt nya, som kladdkaka, snusklubba och citronmarängpaj.

Och viol. Och blåbärspajglass.

Efter att man betalat och fått sin glass uppskopad var det fritt fram att välja så mycket topping man ville. Det fanns flera olika sorters såser och fudgeflakes att välja på.

Man kunde även köpa med sig de goda såserna hem. Päronkonjak, Rom och Baileys smakade lika gott alla tre.

Toppingen kunde man också köpa med hem…

…liksom flera olika sorters teblandningar, en för varje dag i veckan.

Genom en stor fönstervägg kunde man beskåda glasstillverkningen från första parkett.

Och så fanns det finkaffe, för den som ville ha det. Som jag till exempel, som är en kaffesnobb som inte gillar vanligt bryggkaffe. (Jag jobbar på att börja gilla det, men det går sådär.)

Varför göra ett lattelöv, när man kan göra ett Z för Zorro? Förlåt, Zedigs.

Vi hängde på låset när de öppnade vid nio så att jag skulle kunna få dricka mitt finkaffe. Utsikten över den småländska tallskogen är helt fantastisk. Kaffet var inte så dumt, det heller.

Det där köket skulle man flytta in i, eller vad säger ni?

27 juli, 2017

2 kommentarer

  1. Åh! Vilket paradis! Fin hemgjord glass i fantastiska smaker är en ljuvlig dröm för mig. Är karamellkokeriet ett minne blott nu eller finns det kvar också?

    1. Det är verkligen ett toppenställe, och Filmbyn Småland som ligger i samma byggnad är också värt ett besök. Karamellkokeriet finns kvar det med, i allra högsta grad. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration