Godis, Sås

Apelsinchokladkräm

Häromdagen var det tydligen Nutellans dag. Skjut mig och häng mig högt, men jag har aldrig gillat Nutella. Det är något med nötsmaken som helt enkelt inte går hem hos mig. Den som vill ha fler saker att FÖRFASAS över vad gäller min personlighet så har jag inte sett Star Wars-filmerna heller. Min kompis tvingade mig att se Sällskapsresan-filmerna när vi pluggade på högskolan, men hade hon inte gjort det så hade jag nog fortfarande inte sett dem. Och just det ja – jag gillar inte öl något vidare, heller. Jag har aldrig varit på en fotbollsmatch. Och jag hatar sill. Men den här apelsinchokladkrämen gillar jag! Och det kommer nog fler att göra, om man orkar lägga ett fåtal minuter på att mixa ihop den. Och det gör man ju, eller hur? Den smakar jättebra ihop med våfflor, frukt och kex. Till alla tillfällen där Nutella passar, faktiskt.

 

Apelsinchokladkräm, en burk:

100 g mörk choklad, 70%

100 g ljus choklad

2 dl grädde

0,5 tsk flingsalt

1 liten apelsin – rivet skal + 2 msk pressad saft

Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta av från värmen och rör ner grädde, flingsalt, rivet apelsinskal och pressad apelsinsaft. Rör om och häll över i en skål. Förvara i kylen. Om krämen känns hård, rör ner en skvätt grädde strax före servering, så blir den lösare.

6 Kommentar

 1. Lotta

  9 februari, 2018 at 3:10 e m

  Den låter underbart ljuvlig! Och ett bra substitut för Nutella, som jag inte kan äta pga nötter.

  1. Helena

   10 februari, 2018 at 7:24 e m

   Den är supergod! Hittade på den för fem år sedan till våffeldagen. Och det är sant, det är ju jättemånga som inte kan äta Nutella på grund av nötterna. Men den här är mycket godare! 😉 Kram!

 2. Liselotte

  11 februari, 2018 at 8:00 e m

  Den ska jag verkligen ta och göra. Låter supergott. Jag är inte heller särskilt förtjust i nutella. Det är dock min dotter men jag ska prova detta istället. Tack för tipset.

  1. Helena

   11 februari, 2018 at 8:30 e m

   Vad kul! Hoppas att du också kommer att tycka om den! 🙂

 3. Fia

  12 februari, 2018 at 8:40 e m

  Så roligt att läsa detta då jag kände igen mig själv i nästan allt, gillar inte nutella eller sill och har inte sett en enda star warsfilm! Älskar choklad men är inte jätteförjust i apelsinchoklad…men bör kanske testa denna!

  1. Helena

   13 februari, 2018 at 11:58 f m

   Haha, vad roligt att vi är fler! 😉 Ifall man inte gillar apelsinchoklad tror jag nog att man kan skippa apelsinen och hälla i en skvätt rom istället. Eller lite lakritspulver. Eller några droppar pepparmintsolja.

Lämna en kommentar