Avokadomacka med halloumi
Avokado och halloumi – kompisar från förr! Kan man egentligen få nog av det? Det kan man säkert, men inte jag, och inte just nu. Ser man till att alltid ha lite picklad rödlök i kylen för omedelbar piff, någon färsk krydda på köksbänken, bröd i frysen och avokado och halloumi på lut, är en sådan här kvällsmacka aldrig långt borta. Det här behöver du:
Avokadomacka med halloumi och picklad rödlök, 2 portioner
150-200 g halloumiost
1-2 avokado
Salt och peppar
Valfritt typ av bröd
Picklad rödlök
Färsk timjan
———-
Picklad rödlök – ättikslag
1 del ättika
2 delar socker
3 delar vatten
1 rödlök
Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och låt koka upp så att sockret löser sig. Låt svalna. Lägg skivad rödlök i en burk, häll över lagen och ställ burken försluten i kylskåpet. Den här lagen fungerar på de flesta grönsaker du vill pickla.
Montering:
Pickla rödlöken, gärna någon dag i förväg om du har god framförhållning. Kärna ur avokadon, gröp ur och mosa innehållet och bre det på de undre brödhalvorna. Salta och peppra. Skiva och stek halloumi och lägg på ovanpå avokadon. Toppa med picklad rödlök och färsk timjan.
Yey mer veggie-recept! Jag älskar halloumi och lagar det minst en gång i veckan. Så barnvänligt också! Bättre än dagens quinoa-biffar som smugglades ner i soporna av dottern. 😀 So busted!
Haha! När jag var liten smugglade jag en gång ner brysselkål i fickorna och gick på toaletten och spolade ner dem.
Haha! Blev det inte stopp i toaletten då?! Nä brysselkål är ju en smak som kräver lite tillvänjning men som är så gott när man väl vant sig. Quinoa kan jag själv bara få ner med rikliga mängder sriracha-sås eller liknande. Sås är ju bra för att klara äta det mesta, försöker jag lära dottern. 🤣
Hähä, nä, de slank igenom. Jo, sås är fantastiskt. Min treåring är dock livrädd för sås. (Och all annan föda.)