Dukning Halloween Sponsrat inlägg

Dukning i skördetid

Inlägg i reklamsamarbete med Liljeholmens Stearinfabrik

Dukning skördetid

Häromdagen gjorde vi en riktig höstdukning i trädgården, och vad roligt det var! Det blev så vackert att jag hade velat sitta där och äta alla höstens middagar. Fast när höstvindarna drar in och regnet kommer så är det inte så lockande, så klart. Men just den här eftermiddagen var det vindstilla, och varmt nog att äta middagen utomhus med en stickad tröja på.

Pumpor, ljus och grönsaker

Sedan ett år tillbaka samarbetar jag med Liljeholmens som faktiskt är världens idag största tillverkare av stearinljus och som ligger i Oskarshamn några mil härifrån. Produktionen sker på plats i Oskarshamn och stearinljusen består av 100% stearin som är ett hållbart material. Varje år släpper de nya färger på sina stearinljus, och höstens färger för i år ser ni i den här dukningen. På bilden ovan är det klassiska kronljus i färgen aprikos

Dukning höst

…och de gröna ljusen på borden i lite långsmalt utförande är antikljus Christina i den nya färgen vass. Båda färgerna finns i både antikljus och kronljus. På bordet syns även några antikljus i färgen dimgrått som matchar till de flesta färger, precis som klassiska vita stearinljus alltid gör. Jag kan inte förstå att jag inte gillade färgade stearinljus när jag var yngre! Nu älskar jag det. Färgade stearinljus kan göra så otroligt mycket för en dukning. Titta bara på bilden ovan hur dukningen upplevs när ljusen är gröna…

Dukning Halloween

…och hur samma dukning ändrar karaktär när den varma, aprikosa nyansen kommer in. Båda stilarna är jättefina tycker jag, den gröna är lite mer diskret och elegant och den aprikosa som plockar upp det orangea i pumporna blir lite mer färgsprakande och varm i tonerna.

Gröna pumpor och stearinljus

Och det är ju så fint att kunna matcha pumporna med ljusen! Nu när det är Ölands Skördefest i helgen säljs det pumpor nästan överallt på hela Öland, och vem har sagt att pumpor måste vara orangea? Själv älskar jag att hitta de som är lite vaxigt gröna och vita, och som matchar så bra till de här färgade stearinljusen. Så mitt tips är om du hittar några snygga pumpor i höst, oavsett om du befinner dig på Öland eller inte, köp hem några stycken och använd dem i dukningen, och njut av det vackra i att plocka in hösten till helgernas middagar! Miniatyrpumporna är fina att ha på bordet ihop med nyponkvistar och vackra grönsaker, och de lite större blir fina utanför dörren. Har du tur håller de sig lika fina fram till halloween!

Och skulle du inte hitta de nya färgerna på stearinljus i just din butik finns de att beställa hem i Liljeholmens webshop. Förra årets höstdukning i växthuset hittar du här, där vi blandade vita stearinljus med färgen nougat som också gör sig fint till pumpor och höstiga färger.

28 september, 2022

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration