Familjen

Glöggmys i radion

Har ni haft en bra helg, allihopa? Jag har haft fullspäckat schema både lördag och söndag. Igår var vi på Kalmar Slotts årliga julmarknad, och idag har jag haft mitt traditionella adventsfika. Bilder från fikat dyker upp framöver. Vad gäller bilder från slottsmarknaden får det bli recycling – den som är nyfiken på hur det såg ut kan titta här, på förra årets inlägg. Det ser exakt likadant ut varje år. Hantverkarna står på precis samma ställen och visar precis samma saker. Men det är ganska trevligt ändå, faktiskt.

Bilden ovan däremot, är från fredagens radiosändning då Emmy och jag stod för adventsmyset på Sveriges Radio Kalmar.

Söta Emmy hade med sig dadlar och ostar och allsköns eleganta godsaker…

 …som de här små vännerna, till exempel. Chokladtryffeltårta med en glasyr av vit choklad och saffran. Ni hör ju själva, det är nästan så att man dör litegrann. De var helt galet goda.

Jag kokade ihop en omgång vitvinsglögg med saffran. Himla tacksam glögg, det där, den blir ju klar på nolltid.

Och så hade jag med mig den här moussen också, på vit choklad och saffran. Den hade strykande åtgång.

För att inte tala om alla Emmys goda plocksaker! Det var pepparkakor med färskost och syltad ingefära, och med hemmagjord fikonmarmelad och lingon, och färskost- och getostfyllda dadlar inlindade i parmaskinka. Dessutom hade hon kokat ihop aprikoser med glögg som också hamnade på oskyldiga små rara pepparkaksbitar. Allt det kan man läsa mer om här, hos Emmy.

Saffransglöggen blev omåttligt populär, radions medarbetare dök upp som tomtenissar ur vrårna när de kände dofterna från Emmys och mitt fixande, och doftade och provsmakade på våra alster. Det är alltid kul när det blir uppskattat!

Nu ska jag ta mig en lussekatt och lite glögg och parkera mig i min favoritfåtölj, samtidigt som stormen Berit viner utanför rutorna här på Öland. Trevlig söndagkväll på er, allihopa!

15 Kommentar

 1. Freedomtravel

  27 november, 2011 at 7:40 e m

  Moussen ser verkligen god ut! Och dadlar är ju supergott. Vi lagade också dadlar i helgen, såhär:
  http://www.freedomtravel.se/2011/11/festlig-plockmat/

 2. Allt och/eller Inget

  27 november, 2011 at 7:59 e m

  Oj vad mycket gott du bjöd på! Det där förklädet du har på dig är något jag tänkt många gånger att jag ska köpa mig men det blir aldrig av. Vad fint det är på dig!
  Kram Linda

 3. Kaksmulan

  27 november, 2011 at 8:47 e m

  Kan säga att jag skulle gett en hel del för att få befinna mig på radio Kalmar i fredags! Så mycket gottigheter!!!!

 4. Sofie

  27 november, 2011 at 8:53 e m

  Herregud så mycket gott! Precis hemkommen från glöggmys så med en massa gott! Helt fyrkantig i magen! Men så mycket gott det finns!

 5. Elin

  27 november, 2011 at 8:54 e m

  Vad mycket gott! Alltid kul att se lite nya varianter på jultemat i mat 🙂 Samma gamla goda, fast i en ny version liksom.

 6. Coolaannna

  27 november, 2011 at 9:19 e m

  Där skulle jag vilja jobb!!!!

  Kram Anna

 7. Sofia

  27 november, 2011 at 9:27 e m

  Åhhhh vilka fina bilder ser så gott ut : ) kram Sofia

 8. Alexandra - Kärlek på tallrik

  27 november, 2011 at 9:32 e m

  Ååh, nu vill jag jobba på Sveriges radio Kalmar! Jag struntar i arbetsuppgifterna, bara jag får vara med och fika 😀 Den där chokladtryffeltårtan alltså… och vit chokladmousse med saffran… ÅÅÅÅÅH <3 Ja, allt med saffran är ju lite bättre än allt utan saffran 😉 I alla fall nu kring advent!

 9. Remsan

  27 november, 2011 at 9:47 e m

  Tack kompis för trevligt radio- och glöggmys!
  I år var första året jag inte köpte någonting på slottets julmarknad! Jag kom av mig helt.

 10. Anonym

  28 november, 2011 at 5:36 f m

  Så trevligt med lite glöggmingeltips.

  http://smaskelismaskens.blogspot.com/

 11. Helena

  28 november, 2011 at 6:27 f m

  Tusen tack för era fina kommentarer!

 12. Emma - Husmor Emma

  28 november, 2011 at 9:28 f m

  Oj vad allt det där såg smarrigt ut! En bit av den där chokladgrejen med saffranglasyr hade ju inte suttit fel…

 13. Matarkivet

  28 november, 2011 at 1:54 e m

  Mmm, den där moussen är jag verkligen spekulant på. Mums!

 14. Lenita från Bohuslän

  28 november, 2011 at 5:05 e m

  Oj, så mycket gott att beskåda! :-)När man såg moussen så vattnades det i munnen och den goda chokladen :-)Du har haft en trevlig helg förstår jag. Själva var vi på Thorskogs slott och firade vår bröllopsdag….allt gick i julens tecken.Så vackert att man tappar andan 🙂 Kram!

 15. Emma

  29 november, 2011 at 8:53 f m

  Åh allt ser jättegott ut! Man skulle jobbat på radion den dagen 🙂

Lämna en kommentar