Familjen

Glöggmys i radion

Har ni haft en bra helg, allihopa? Jag har haft fullspäckat schema både lördag och söndag. Igår var vi på Kalmar Slotts årliga julmarknad, och idag har jag haft mitt traditionella adventsfika. Bilder från fikat dyker upp framöver. Vad gäller bilder från slottsmarknaden får det bli recycling – den som är nyfiken på hur det såg ut kan titta här, på förra årets inlägg. Det ser exakt likadant ut varje år. Hantverkarna står på precis samma ställen och visar precis samma saker. Men det är ganska trevligt ändå, faktiskt.

Bilden ovan däremot, är från fredagens radiosändning då Emmy och jag stod för adventsmyset på Sveriges Radio Kalmar.

Söta Emmy hade med sig dadlar och ostar och allsköns eleganta godsaker…

 …som de här små vännerna, till exempel. Chokladtryffeltårta med en glasyr av vit choklad och saffran. Ni hör ju själva, det är nästan så att man dör litegrann. De var helt galet goda.

Jag kokade ihop en omgång vitvinsglögg med saffran. Himla tacksam glögg, det där, den blir ju klar på nolltid.

Och så hade jag med mig den här moussen också, på vit choklad och saffran. Den hade strykande åtgång.

För att inte tala om alla Emmys goda plocksaker! Det var pepparkakor med färskost och syltad ingefära, och med hemmagjord fikonmarmelad och lingon, och färskost- och getostfyllda dadlar inlindade i parmaskinka. Dessutom hade hon kokat ihop aprikoser med glögg som också hamnade på oskyldiga små rara pepparkaksbitar. Allt det kan man läsa mer om här, hos Emmy.

Saffransglöggen blev omåttligt populär, radions medarbetare dök upp som tomtenissar ur vrårna när de kände dofterna från Emmys och mitt fixande, och doftade och provsmakade på våra alster. Det är alltid kul när det blir uppskattat!

Nu ska jag ta mig en lussekatt och lite glögg och parkera mig i min favoritfåtölj, samtidigt som stormen Berit viner utanför rutorna här på Öland. Trevlig söndagkväll på er, allihopa!

27 november, 2011

15 kommentarer

  1. Ååh, nu vill jag jobba på Sveriges radio Kalmar! Jag struntar i arbetsuppgifterna, bara jag får vara med och fika 😀 Den där chokladtryffeltårtan alltså… och vit chokladmousse med saffran… ÅÅÅÅÅH <3 Ja, allt med saffran är ju lite bättre än allt utan saffran 😉 I alla fall nu kring advent!

  2. Oj, så mycket gott att beskåda! :-)När man såg moussen så vattnades det i munnen och den goda chokladen :-)Du har haft en trevlig helg förstår jag. Själva var vi på Thorskogs slott och firade vår bröllopsdag….allt gick i julens tecken.Så vackert att man tappar andan 🙂 Kram!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration