Halloumi Stroganoff
Har ni planerat veckans matsedel än? Om inte, röstar jag för att en middag får bli halloumi stroganoff. Här hemma är det en ny favorit som vi äter ofta, och det är en riktigt god vegetarisk maträtt som mättar och tillfredsställer magen även hos de som inte anser att man har ätit middag om man inte har ätit kött. (Känner flera sådana, dock flest av manligt kön.) Det här är för övrigt Olofs recept, så jag bara tackar, tar emot och publicerar:
Olofs Halloumi Stroganoff, 4 portioner:
400 g halloumiost
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
2 dl vispgrädde
3 msk Worcestershiresås
1 msk vitvinsvinäger
3 tsk honung
———-
Ris för 4
Klippt persilja till servering (kan uteslutas)
Skär halloumin i stavar och stek i en stekpanna i smör eller olja. Lägg över på en tallrik när bitarna fått fin färg. Hacka löken, pressa vitlöksklyftan och bryn i stekpannan. Häll över passerade tomater, Worcestershiresås och vitvinsvinäger. Smaka av med honung. Servera med ris.