Familjen

Julens lediga dagar

God fortsättning allihopa! Hoppas att ni alla har haft en härlig jul och fått en fin start på det nya året. Här är vi fortfarande lediga och njuter av den sista jullovsveckan tillsammans. Vi skrotar runt här hemma, bygger med lego och leker med tågbanan, och har vänner över på middagar ett par av kvällarna.

Men jag måste säga att det var lättare att hålla bloggen uppdaterad med bilder på vad vi gjorde förr, innan vi hade barn. Då hade man mer tid att fota det man gjorde, och sedan sätta sig ner och ladda upp det hela på bloggen. Nu för tiden far man mest runt som en skållad råtta och hindrar barn från att slå ihjäl sig själva/varandra/inredningen/dra katter i svansen. När dagen är över kommer vi på att vi inte har kommit ihåg att ta fram kameran en enda gång och ta en vettig bild. Precis så blev det på nyårsafton, men i julhelgen tog vi i alla fall fram kameran vid några tillfällen.

Här står till exempel jag och flinar upp mig vid julbordet i Mariannelund.

Min bonussvärmor Anette dukar alltid upp så fint i köket varje julafton. Nytt på julbordet för i år var de här små minikrustaderna i råg som var fyllda med en grönkålsstuvning med bacon.

Men för Evelyn fanns det såklart inget som slog att få klappa katterna.

 Den positiva känslan var dock inte ömsesidig, som synes.

Men ibland stannade katten kvar en liten stund i alla fall.

Den 23:e var vi här hemma och firade jul med svärmor, och på julafton var vi i Mariannelund med Olofs sida av släkten. På juldagen den 25.e var vi hemma på Öland igen med mina släktingar. Inte för att vi är så många, så i år fick jag vara tomte själv. Lily hade pratat hela året om vilken miss det var när Olof gick ut för att köpa tidningen och därmed missade tomten, och att det absolut inte fick hända igen.

Det kan vara så att jag hade lite otur med tomtemasken. Den hamnade liksom lite…. högt upp. ”Jag tror det var moster!” väste syrrans dotter när jag lunkade ut genom dörren efter att ha delat ut julklapparna. Fnys. Eventuellt köpte Lily det. Evelyn blev livrädd.

Evelyn hade en slapp paketöppnarstil.

 Lily hade önskat sig en sminkdocka i julklapp, och det fick hon. Men det roligaste var ju såklart att använda sminkkritorna på lillasyster…

3 januari, 2019

6 kommentarer

  1. Underbara bilder som alltid! Kan se det framför mig 😁 och du blir ju bara snyggare och snyggare…hur bär du dig åt kompis?😆 puss o kram

    1. Haha, vad gullig du är kompis! Själv tycker jag att de fyra senaste årens sömnbrist syns allt mer! 😉 Massor med kramar!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration