Andra Fest Förrätter

Nyårsradio

Idag har Emmy och jag varit med på Sveriges Radio P4 Kalmar igen och pratat mat. Den här gången befann vi oss inte i radiohuset som vi brukar, utan mitt ute i verkligenheten, närmare bestämt utanför Systembolaget och kassorna vid Coop på Giraffens Köpcentrum. Mitt i nyårsruschen, med andra ord. Vi var där vid kl 10.00 när det öppnade, och det var lika lång kö som om det hade varit en nattklubb. När glasdörrarna sedan öppnades vällde folket in som om det varit bartömning på Harrys.

Emmy och jag gav lyssnarna lite olika tips på snittar att servera till fördrinken, och bjöd även de förbipasserande på våra små kreationer. På brickan syns:

Remsans krustader som är fyllda med en röra på philadelphiaost, soltorkade hackade tomater, hackad färsk basilika, salt och peppar, och som toppats med en tomathalva som långsamt fått torka i ugnen på ca 100C i ca 2 timmar.

Remsans gurkbitar som består av en halv skiva gurka som toppats med samma färskoströra som ovan, och en glad liten kräftstjärt.

Helenas crostini med samma färskoströra som ovan (oerhört versatil röra, det där!), där röran bretts på skivor av parmaskinka som sedan rullats ihop på samma sätt som man rullar ihop en rulltårta. Sedan skär man bara rullen i bitar och lägger på crostini.

30 december, 2011

11 kommentarer

 1. Ja, inte hade man tackat nej om man sprungit förbi er, goda smakprover!
  Här var det faktiskt ganska lugnt på systembolaget i eftermiddags, anar en attans rusning nu i kväll för att inte tala om i morgon…

  Ett riktigt gott slut på er och ett härligt gott nytt!
  Kram, Mårtenssons

 2. Ja, man var inte ensam på bolaget idag. Undrar varför man som mammaledig måste vara ute i sista stund…
  Vilka små mumsbitar! Ja tack! Tar en av varje!:)

 3. Tack för idag! Hoppas du hann allt ni skulle och att filmen var bra. Eller att Olof åtminstone bjöd på både godis och pussar i biomörkret 😉
  Gott nytt år! Kramis.

 4. Hej! Hoppas allt är bra med dig nu sista dagen på det nya året 🙂 Önskar dig och din man och söta Bally en fantastisk fin nyårsafton med god mat och fyrverkerier. Gott Nytt År från mig i kalla Bohuslän 🙂 Nyårskram från mig <3

 5. Nämen, du syns ju överallt just nu, många järn i elden hör jag 😉 Vilka smaskiga snittar ni bjöd på, ibland önskar jag att jag bodde närmre er än Växjö :)Hoppas du fick ett fint nyår och hoppas 2012 blir ett underbart år för dig!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration