Andra Öland Utflykt

Öland Spirar

Förra helgen var det dags för den årliga upplagan av Öland Spirar, vårversionen av Ölands Skördefest. Istället för pumpor är det på vårfesten i maj fokus på öppna trädgårdar och konst. Och fika. Alltid fika. Vid Borgholms handelsträdgård hade det mobila crêperiet Det rullande ägget slagit upp sina portar för helgen, och vi var inte sena med att åka dit och äta lunch.

Borgholms handelsträdgård var för övrigt ett riktigt trevligt ställe, som jag hittat till via deras instagramkonto.

Efter en stadig pannkakslunch åkte vi vidare ner mot Stora Rör för att syrran skulle få prova de episka kardemummabullarna.

Jag har tipsat om dem förr, men de tål att påtalas igen. De godaste kardemummabullarna jag ätit, utan tvekan. De senaste tre åren har stället som säljer dem hittat in i White Guide, till och med; Mormors Café och Stenugnsbageri heter det.

Det samhälle på Öland som levererar allra bäst på Öland Spirar är enligt mig Bläsinge med sin pittoreska lilla bygata. Där finns det flera vackra öppna trädgårdar, och den allra finaste hittas hos konstnären Jeanette Björkman på Ateljé Himlavid.

Helgen till ära kunde man ta sig en fika i hennes vackra ateljé…

 …och titta på hennes fina tavlor. Hon målar ofta djurmotiv, och Lily var i extas. ”Katt!! Katt! Tupp! Bääää bää lamm!!” Glädjen visste inga gränser.

Syrran poserade utanför med barnen. Sådana här bilder ser man ofta på bloggar; mammor som poserar harmoniskt med sina barn. Vad som sällan framgår är ljudet av vrålande runt omkring och mutorna för att sitta still. Alldeles utanför bilden stod Lily och tjoade ”Bajs! Bajs!”.

Rose ville bada, och Lily sparkade av sig skor och strumpor och sa ”Plaska!”. Då var det läge att rulla vidare.

Vi hann dock fota ett lantligt och konstnärligt stilleben innan vi packade in oss i bilen och körde hemåt mot västra sidan Öland igen. Tänk vad härligt att sitta här och filosofera. Fast då lägger jag gärna i en iläggsskiva i stolssitsen först. 

7 juni, 2016

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration