Andra Familjen Säsong Utflykt

Somriga dagar i Mariannelund

Häromveckan, när vi fortfarande hade semester, tillbringade vi några dagar hos Olofs pappa och Anette i deras sommarstuga nere vid sjön.

Lily badade från morgon till kväll om dagarna, och framåt kvällskvisten brukade änderna komma förbi för att få sin dagliga ranson bröd.
Det råder ett härligt lugn kring stugan, och till och med katten Bosse pausade i sitt jagande och tog det lugnt då och då.

Här kommer jag med mojitos, minsann!

Just mojito är en av de drinkar som är riktigt god även som alkoholfri. Vi brukar säsongsanpassa våra mojitos och ersätta den klassiska sockerlagen med koncentrerad saft, som flädersaft eller jordgubbssaft. Just nu är det säsong för hallon och blåbär, som också gör sig jättefint ihop med den klassiska lime- och myntasmaken i mojitos. Grundrecept på mojito finns här.

När sjön är helt stilla, om kvällarna, är det som allra finast.

Bullerbyn ligger ju bara några minuter från Mariannelund, och dit åkte vi en dag. De tre husen ligger kvar, och det bor privatpersoner i dem.

Djur fanns det gott om, Lily hittade en hästkompis som hon fick klappa.

Lyckan var även total över att få se de ulliga, gula små kycklingarna.

Vi passade på att ta en tur till Katthult också, och spanade in hur det såg ut hos Emil i Lönneberga. Snickarboa brann ju ner för några år sedan, men den var uppbyggd igen och såg jättefin ut. Det var dock fullt av tyska turister i den, så det blev inga bilder därinne den här gången. 

10 augusti, 2016

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration