Andra Utflykt Vardag

Picknicksmörgås med spansk potatistortilla

Här kommer ett recept på en picknicksmörgås! Det var inte igår jag hade möjlighet att uppdatera bloggen, men plötsligt händer det. 
Här på Öland är det riktig värmebölja, 30 grader och strålande sol. Olof har precis börjat några veckors semester, men vi kommer att hålla oss hemma med Lily. Det är ju rätt bra på Öland också, när man tänker efter. Och vi har fortfarande inte kommit till den punkten att vi har någon direkt dygnsrytm, så vi gör säkrast i att hålla oss nära hemmet. Och man kan ju alltid ha picknick i trädgården! Sådana här smörgåsar brukade Olof och jag köpa när vi bodde i Barcelona. De var billiga, de var goda, och man blev alltid mätt.
Picknicksmörgås med spansk potatistortilla, 4 st
4 frallor / 8 skivor surdegsbröd

4 stora skivor god salami
———-

Tortilla de patata:
5 potatisar
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 liten, grön spansk pepparfrukt
0,75 dl olja
5 ägg
salt
Skala potatisen och skär den i små, tunna skivor. Grovhacka löken och pressa vitlöksklyftorna, och skär pepparfrukten i små bitar. Fräs lök och potatis i oljan i en stekpanna tills potatisen mjuknat. Vispa upp äggen lite lätt i en bunke, salta och rör ner pressad vitlök och spansk peppar. Häll ner lök- och potatisblandningen i bunken, rör om snabbt och häll tillbaka alltihop i stekpannan. Låt allting puttra i pannan tills äggen stannar. Vänd tortillan, gärna med hjälp av en uppochner-vänd tallrik, och låt steka klart på andra sidan. Låt potatistortillan svalna, och skär den sedan i ganska stora bitar. Montera ihop fyra smörgåsar med en salamiskiva och en bit potatistortilla i varje smörgås.

 Lily fortsätter att äta duktigt och växa!

8 juli, 2014

7 kommentarer

  1. Allt med inspiration från Barcelona är bra. Speciellt om det är potatis med i bilden och det gillar de ju, spanjorerna och katalanerna 🙂 Ni bor ju på en av Sveriges största semesterorter så det finns ju ingen större anledning att flytta på er, framför allt inte av den andra fina anledningen som heter Lily 🙂

    Så glad för eran skull och så glad att jag har fått träffa er IRL 🙂

    Kramar till er!

  2. Man kan ana att det är en matglad dotter ni har. Runda goa kinder. Öland har vi försökt åka till i några år men är ute alldeles för sent för att hitta en stuga/boende. Men nu ska vi nog ta och boka redan till nästa sommar tänkte vi.

    1. Vad roligt! Min mammas farmor hette Lily med den stavningen, och hon verkar ha varit en toppendam. Själv heter jag Lily i andranamn efter henne, och har alltid tänkt att om jag någon gång får en dotter så ska hon heta Lily. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration