Familjen Öland

Sensommarblommor och bär

Plocka blommor

Häromdagen var vi i Björnhovda här på Öland, vid Portskjulet, och plockade hallon, jordgubbar och blommor.

Rosenskära

I ena kanten av fältet växer sig rosenskäran hög i olika färger. Även om rosenskäran inte står sig så värst länge i en bukett, tycker jag att den är så vacker på ett skört sätt i all sin sensommarprakt.

Sensommarblommor och bär

Evelyn hade inget intresse alls för blommorna, hon gick helhjärtat in för att plocka bär istället.

Hösthallon
Hallon

Vid Portskjulet odlar de hösthallon, och man kunde se att det kommer att mogna hallon ett tag till framöver.

I jordgubbslandet
Sen jordgubbssort

Jordgubbar har de också, en söt och sen sort som jag minns att vi plockade härom året så sent som första helgen i november. Att få plocka jordgubbar såhär när det verkligen inte är säsong längre känns riktigt lyxigt och nästan som att man vet en hemlighet som ingen annan vet. Kanske att man kan jämföra det med att få VIP-pass backstage på en festival? Fast vad vet jag om det, jag har aldrig satt min fot på en festival. Men att få förtur till rean på Lindex då? Via sms? Ni fattar. Det känns extra kul att få plocka jordgubbar när det inte är den vanliga säsongen.

Blomma i håret

Vad hon växer, vår lilla Lily. Redan fem år.

Sensommarblommor och bär

Vår kompis Liv var med och plockade. Liv och jag har vuxit upp som grannar och jag har känt henne sedan hon föddes några år efter mig. Nu har hon och hennes man köpt hus bara några hundra meter från oss (900, vi har räknat) och det tycker vi såklart är jätteroligt. Tjejerna också!

Plocka majs

Eftersom våra vänner som driver Portskjulet är kompisar med en kock från Chile som hjälper dem att ta hand om grönsakerna, odlas det även chilensk majs. Jag är så peppad på att få smaka den när den är färdig!

Rödkål

Rödkålen var finfin.

Plocka blommor

Lily älskar att plocka buketter. Hemma plockar hon buketter varje dag om sommaren, och köksbordet är alltid fullt av små buketter i olika kärl som får agera vaser när de vanliga vaserna hunnit bli fulla för längesedan.

Bukett

Barnbuketter är ju ändå de allra finaste buketterna. (Och speciellt när man plockat dem på ett så fint ställe.)

7 september, 2019

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration