Den här glassen rörde jag ihop som ett experiment, jag tänkte att ”apelsinglass kan man ju inte misslyckas med”, och det blev mycket lyckat! Idén att trycka ner glassen i en apelsin är väl inte direkt ny, det är väldigt poppis på spanska caféer, men inte lika vanligt i Sverige. Men spanjorerna har ju så mycket apelsiner att de nästan kan bada i dem. Eller okej, kanske inte, men de har väldigt gott om apelsiner i alla fall. Av den här omgången glass får man ut ca 4 portioner, och den smakar otroligt fräscht. Jag kommer att göra den ofta i sommar!
3 dl vispgrädde
1,5 dl socker
3 äggulor
saften av två apelsiner
ev. apelsiner till servering
Vispa grädden i en bunke för sig. Vispa sedan äggulorna med sockret tills det blir fluffigt och ljusgult. Pressa apelsinerna, och vispa ner apelsinsaften i äggsmeten. Rör ner den vispade grädden, och blanda till en jämn smet. Häll i en frysbar form, och frys några timmar, gärna över en natt. För servering i apelsin, skär av en hatt på så många apelsiner som portioner du vill servera, och gröp ur dem med tex en grapefruktsked. Lägg dem sedan i frysen i minst 1 timme, annars blir det ganska blött om apelsinskalet inte har blivit fryst. Fyll den frysta apelsinen med glass och lägg på hatten. Impar garanterat på middagsgästerna!
Bara en kaka till syftar först och främst på min dåliga karaktär varje gång det erbjuds något gott. Men visst hittar du kakor här också. Det, och framförallt enkel vardagsmat som alla kan laga, som sätter guldkant på vilken glåmig tisdag som helst. Jag som skriver heter Helena Elm och arbetar som matkreatör och har drivit den här matsidan på nätet sedan 2009. Jag bor på Öland tillsammans med min man, våra två döttrar och vår smått vilda hund. Välkommen hit!
MUMMA!!! läckert.. sett det innan detta med apelsin och glass innuti och jag har fö rmig att jag i barndomen även ätit en sådan…. kan känna smak å lukt… men guuuuuuuud va sugen på glass jag blev nu 🙂
Testade att göra citronglass på detta viset, men det blev aningen för surt. Apelsinglass kan jag tänka mig blev jättegott. De blir så fina i frysen dessutom.
Bara en kaka till syftar först och främst på min dåliga karaktär varje gång det erbjuds något gott. Men visst hittar du kakor här också. Det, och framförallt enkel vardagsmat som alla kan laga, som sätter guldkant på vilken glåmig tisdag som helst. Jag som skriver heter Helena Elm och arbetar som matkreatör och har drivit den här matsidan på nätet sedan 2009. Jag bor på Öland tillsammans med min man, våra två döttrar och vår smått vilda hund. Välkommen hit!
Bara en kaka till syftar först och främst på min dåliga karaktär varje gång det erbjuds något gott. Men visst hittar du kakor här också. Det, och framförallt enkel vardagsmat som alla kan laga, som sätter guldkant på vilken glåmig tisdag som helst. Jag som skriver heter Helena Elm och arbetar som matkreatör och har drivit den här matsidan på nätet sedan 2009. Jag bor på Öland tillsammans med min man, våra två döttrar och vår smått vilda hund. Välkommen hit!
MUMMA!!! läckert.. sett det innan detta med apelsin och glass innuti och jag har fö rmig att jag i barndomen även ätit en sådan…. kan känna smak å lukt… men guuuuuuuud va sugen på glass jag blev nu 🙂
Ser jättegott ut 🙂
Testade att göra citronglass på detta viset, men det blev aningen för surt. Apelsinglass kan jag tänka mig blev jättegott. De blir så fina i frysen dessutom.
God, fräsch glass! Och jag har i varje fall aldrig sett idéen med glassen i en apelsin, tyckte det var jättefint…
häftigt!! glass i apelsin….
riktigt sommarfräsch tycker jag ;=)
Så himla söt bild. Jag åt ben&jerrys nya pinnglass idag och tänkte på dig. Undrar varför? 🙂
Jag lovar den var jätte god. Jag tog två portioner av glassen, Helena du är formedabel på matlagning och efteretter som alla kan äta. Kram Svärmor
Oj, vad gott det ser ut!! Och jag har varit lite rädd att prova glass utan en tjusig gkassmaskin men det verkar ju ha gått bra? Måste prova…
Vilka bilder du har!!!!
Bästa receptet på glass! Går ju inte att misslyckas:)
Glassen är superenkel att göra och riktigt god! Festligt att servera ur apelsinerna även om det är lite småmeckigt att gröpa ur dem först…