Andra Sallad

Anettes kycklingsallad med primörer

Sist vi var i Mariannelund och hälsade på i Olofs gamla hemtrakter blev vi bjudna på den här vårfräscha, matiga kycklingsalladen. Att Olofs pappas fru Anette är duktig på att laga mat har ni nog sett bevis på tidigare här i bloggen, man går aldrig därifrån hungrig. Man snarare rullar, och man blir alltid väldigt mätt och nöjd. Jag har inte det exakta receptet på hur Anette svängde ihop sin sallad, men till ca 5-6 personer tror jag att man får till en prima vårsallad med de angivna måtten nedan. Kan dock inte låta bli att tänka att ett paket knaperstekt bacon skulle sitta riktigt fint i receptet, så jag har lagt till det. Bacon är ju som bekant gott till det mesta.

Sallad:
4 kycklingbröstfiléer
havssalt och grovmalen svartpeppar
ca 50 g (några nävar) färsk bladspenat
ca 2 nävar rucolasallad
1 bunt sparris (8-10 stjälkar)
knappt 1 dl svarta oliver
ca 2 nävar sockerärter
ca 400 g körsbärstomater
1 pkt krasse (klassisk smörgåskrasse)
1 pkt knaperstekt bacon

Dressing:
0,75 dl olivolja
0,75 dl soltorkade tomater i olja
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk balsamvinäger
havssalt och grovmalen svartpeppar

Börja med att krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och bryn dem sedan runt om i en stekpanna i lite i smör, så att de får stekyta. Ugnsstek därefter kycklingfiléerna på ca 175-200C i mitten av ugnen i ca 15-20 min tills de är helt genomstekta. Låt svalna och ställ sedan i kylen. Till dressingen är det bara att röra ihop alla ingredienser, men skär gärna de soltorkade tomaterna i lite mindre bitar först. Strimla ett pkt bacon (om du vill ha med bacon, det är så klart valfritt) och knaperstek det, låt det sedan rinna av på hushållspapper. Koka sparrisen i ca 2 min, ta upp och låt svalna. När det är dags för servering, skär upp kycklingfiléerna i fina skivor, och lägg dem i en stor skål på en blandad bädd av halverade körsbärstomater, spenatblad, rucola och sockerärter. Strö över svarta oliver och knaperstekt bacon, och ringla över dressingen. Avsluta med att garnera med sparrisstjälkar och krasse. Servera med nybakat bröd och ett glas vitt vin, eller tillsammans med ugnsstekta potatisklyftor och en god kall sås.

4 maj, 2011

8 kommentarer

  1. Det där såg ut som en mycket god sallad och du har rätt; bacon är gott till det mesta 🙂

  2. Ja svärmor hon är allt bra i köket! Man rullat alltid därifrån & denna kycklingsallad är ju hur mumsig som helst:) åhh bacon det kan jag tänka mig passar in! Mums!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration