Jordgubbssylt med lime och vanilj
1 vaniljstång
1 lime, skal och saft
3 dl syltsocker
Tina jordgubbarna om de är frysta, och kör dem med en stavmixer i en stor kastrull för att få dem i fin syltform. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna, och häll i kastrullen tillsammans med vaniljstången. Riv skalet av en lime och pressa saften ur den, och häll ner detta i kastrullen. Koka i ca 10 min, och häll sedan i syltsocker. Koka i ytterligare 4-5 min, och ta sedan av värmen. Fiska upp vaniljstången och släng den. Häll upp sylten på väl rengjorda burkar, som sedan ställs in i kylen.
Vad gott 😀
Den är jättegod, rekommenderas varmt! 🙂
Hur länge håller sig det i kylskåp?
Jag kokade min sylt för nästan exakt 4 veckor sedan, och det lilla som är kvar av den smakar fortfarande jättegott.
Åååh, ostar! Som jag kommer sakna Saluhallen här i Göteborg nu när jag flyttar. Bästa servicen och de godaste ostarna 🙂