Andra Sylt/Marmelad

Jordgubbssylt med lime och vanilj

Det kanske inte är klassiska syltartider just nu, speciellt inte om man tittar ut genom fönstret på snålblåsten och den frosttäckta marken om morgonen. Men så länge det finns frysta bär i matbutikernas frysdiskar och man har en påse syltsocker i skåpet, kan man alltid festa till det med ett eget syltkok!
Just den här sylten är med jordgubbar, lime och vaniljstång, och den är lika god till pannkakor och våfflor som den är till ost. Faktum är att den är hysteriskt god till just ost, jag brukar äta den med lättsaltade kex och lagrad hårdost.
Jordgubbssylt med lime och vanilj, ca 8 dl sylt
1 kg jordgubbar

1 vaniljstång
1 lime, skal och saft
3 dl syltsocker

Tina jordgubbarna om de är frysta, och kör dem med en stavmixer i en stor kastrull för att få dem i fin syltform. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna, och häll i kastrullen tillsammans med vaniljstången. Riv skalet av en lime och pressa saften ur den, och häll ner detta i kastrullen. Koka i ca 10 min, och häll sedan i syltsocker. Koka i ytterligare 4-5 min, och ta sedan av värmen. Fiska upp vaniljstången och släng den. Häll upp sylten på väl rengjorda burkar, som sedan ställs in i kylen.

19 mars, 2013

6 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration