Frukost

Overnight oats med smak av chokladbollar

overnight oats choklad kakaoOvernight oats kan, precis som det mesta här i livet, göras på ett roligt och ett tråkigt sätt. (Att betala räkningar är till exempel aldrig roligt, men dricker man ett glas vin medan man gör det känns det ju onekligen mycket bättre.) Antingen kan man blanda havregryn med vatten eller mjölk och låta det svälla över natten och sedan kämpa i sig den stabbiga röran och mellan tuggorna anse att det där med overnight oats är ett överdrivet hipstertrams, eller så kan man låta havregrynen svälla ihop med kokosmjölk, och smaksätta det hela med kakao och lite mer kokos. Precis som chokladbollar! Och lite lönnsirap eller honung också, för en naturlig sötma. Vi gör så, va? Lägg tre minuter på att röra ihop den här kalla gröten på kvällen och plocka ut den färdig ur kylskåpet morgonen därpå. Mättar mer än mackor! Till och med min 1,5-åring gillar det här.

 

Overnight oats med smak av chokladbollar, 2 portioner:

2,5 dl havregryn

3 dl kokosnötsdryck

1 msk riven kokos

2 msk kakao

1/3 tsk vaniljpulver

1 tsk lönnsirap (kan uteslutas)

Rör samman alla ingredienser i en bunke på kvällen, ställ i kylen över natten. Rör om ordentligt på morgonen, tillsätt eventuellt mer vätska om du tycker det behövs. Servera i portionsformar, gärna med färska eller frysta, tinade bär.

27 april, 2018

2 kommentarer

  1. En tesked chai frön gör overnight oats hundra ggr godare, t.o.m. när man använder vanlig mjölk (fast med vanlig skq man definitivt blanda i typ nötsmör också – blir sååå gott) för bara mjölk är blä).

    1. Det ska jag prova, tack för tipset! 🙂 Måste börja köra i lite nötsmör också! 🙂 Kram!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration