Andra Pasta Vardag Vegetariskt

Citrusravioli med honungsrippel

Äter ni mycket blodapelsin nu när det är säsong? Vi brukar pressa oss varsitt glas blodapelsinjuice till frukost på helgerna, och på jobbet fyller vi upp fruktskålen med blodapelsiner. (Att jag sedan ses mycket oftare med handen i godisburken än i fruktskålen när det är dags för fika är dock en helt annan sak.) Även i maten är det fräscht med citrus. Häromkvällen lagade vi pastarätten på bilden, som består av färsk köpe-ravioli, skal och saft av citron och blodapelsin, rucola, parmesan, valnötter och crème fraiche. Det visade sig att jag hade råkat få tag på en ganska sur blodapelsin, så för att bryta av det beska testade vi att ringla lite flytande honung ovanpå alltihop när vi åt. Och det lyfte faktiskt maträtten rejält! Nästa gång blir det honung igen, oavsett om blodapelsinen är söt eller sur.

Citrusravioli med honungsrippel, 2 portioner
1 pkt färsk ravioli, t ex med ricotta/spenat-fyllning eller soltorkade tomater
0,5 citron – rivet skal och saft
1 liten blodapelsin – rivet skal och saft
1 dl riven parmesanost
1 stor näve rucola, grovhackad
1 dl crème fraiche (ta den feta, så att det inte blir rinningt. Och det blir alltid godast.)
flingsalt
rejält med malen grovpeppar
1 liten näve valnötter, hackade
1-2 msk flytande honung

Koka den färska raviolin enligt anvisningarna på paketet. Ta fram en stor skål, och börja med att riva ner skal och pressa ur saft från citrusfrukterna. Spara eventuellt lite blodapelsinskal till garnering. Tillsätt riven parmesan, rucola och crème fraiche, och blanda till en röra. Rör försiktigt ner den kokta raviolin. Lägg upp på tallrikar, och garnera med hackade valnötter, och eventuellt lite rivet skal av blodapelsin. Ringla över lite flytande honung ovanpå varje portion, och servera. 

25 februari, 2013

13 kommentarer

    1. Sandra – honungen var inte alls inplanerad från början, men det blev som sagt riktigt gott med den på. Du får berätta vad du tyckte om maträtten sen. 🙂

  1. Mårtenssons – lycka till med receptet! Hoppas att ni får tag i en sötare blodapelsin än vad vi fick… Men då är det bara att hälla på ännu mer honung. 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration