Engelska shortbread
Jag har alltid gillat de där engelska mördegskakorna man kan hitta i tébutiker och delikatessaffärer, de med rödrutigt papper som jag tror heter något i stil med Walkers. Men det är ju faktiskt hur lätt som helst att göra sina egna shortbread, och mycket godare! De blir sådär härligt smuliga och knapriga, och både doftar och smakar underbart av SMÖR. Hur kan man inte älska det? Så här gör man:
Engelska shortbread, ca 20 st
majsstärkelse
Rör rumsvarmt smör
mjukt ihop med sockret. Rör samman vetemjöl och maizena, och blanda ihop med
smöret. Knåda ihop degen på bakbord, och kavla sedan ut degen till en ca 1 cm
tjock rektangel på en plåt med bakplåtspapper. Skär rektangeln i bitar, ca 3×7
cm, nagga dem lite lätt med en gaffel och separera dem från varandra lite på
plåten. Grädda i mitten av ugnen på 175C i ca 30 min. De ska inte få så mycket
färg. Om du tycker att det behövs, jämna eventuellt till kanterna med en kniv
när kakorna har svalnat, om du vill ha dem helt raka.
Sara på Vardag.nu
18 november, 2013 at 6:21 e mI någon fräsig matbutik i Malmö köpte jag och min mamma världens godaste shortbread, bakta i butikens bageri. Att så få ingredienser kan bli så goda är knasigt. Det är smöret som gör'et 😉
Helena
19 november, 2013 at 5:57 e mVisst är det så! Smör är GRYMT.
www.saltostil.se
18 november, 2013 at 8:53 e mSåg detta på instagram och har nu sett till att receptet ligger i mitt bildgalleri liksom taccotårtan. Tack för detta ska bli så kul (läs gott) att testa 😉
Helena
19 november, 2013 at 5:58 e mVad kul! Ja, den där tacotårtan är riktigt poppis och god! Lycka till med båda grejerna! Kram!
familjenlalloo
18 november, 2013 at 11:11 e mÅh, shortbread som är så gott! Det här kanske kan bli något till jul.
Helena
19 november, 2013 at 5:58 e mDet tycker jag! 🙂
giulia pignatelli
19 november, 2013 at 5:43 f mbuonissimi!!
Helena
19 november, 2013 at 5:58 e mMuchas gracias! 🙂
Lenita från Bohuslän
23 november, 2013 at 11:51 f mPåminner lite om farmors kakor när man var liten. Då bjöds det på jordgubbssaft och goda hembakata kakor 🙂
Helena
3 december, 2013 at 6:47 e mSå länge det är mycket smör i är alla kakor goda! 🙂
Shirley Blair Warg
28 december, 2018 at 9:22 e mJättebra att du tycker så mycket om Shortbread – men Shortbread kommer från Skottland inte England (två olika länder således). Walkers är ett Skottskt företag – därav tartanmönstret på förpackningen. Har du prövat “millionaire shortbread” nån gång? We Scots eat shortbread regularly and millionaire shortbread on special occasions like Christmas, new year, and whenever we feel we deserve it 🤣
Helena
31 december, 2018 at 8:12 f mDet har du ju rätt i! 🙂 Tänkte inte på det. 😉 Men sådana där millionaire shortbread låter ju jättespännande, vad skiljer dem från klassiska shortbread?