Andra Reportage

Helenas Kök – Midsommar

Igår var det dags för mitt sista Helenas Kök-reportage innan helgbilagans sommaruppehåll. Men både den och jag är tillbaka efter sommaren! Jag tipsade om Olofs två sillsorter, Anettes potatissallad, tacksamma välkomstdrinken med rosé och mynta och om jordgubbstårta med punsch i.

Krönikan kommer här:
Jag tror att alla har sitt alldeles eget sätt att förhålla sig till midsommar, beroende på var i livet man befinner sig. När jag var yngre plockade min syster och jag sju sorters blommor som vi omsorgsfullt placerade under våra huvudkuddar. Blommorna skulle plockas under total tystnad, och det måste ha varit enda gången på året som vi höll tyst så länge. Detta kompletterades med att snubbla sju varv baklänges runt brunnen på trädgården. Man kan bli snurrig för mindre. Utdelningen av ovan nämnda aktiviteter var dock ytterst tveksam, för inte drömde jag om någon blivande make. Däremot om vad jag ville äta till middag dagen därpå.

I tonåren ville jag fira med kompisarna, och när jag sedan blev lite äldre insåg jag hur trevligt det egentligen är att tillbringa midsommarafton tillsammans med resten av familjen ute på sommarstugan. Visst är det blåsigt och regnigt, och ibland kommer korna från hagen in på vår trädgård och vill provsmaka jordgubbstårtan, men det är ju så det ska vara på en svensk midsommar. Bortsett från korna, eventuellt. Vi brukar inleda med sillunch som efterföljs av kubbspel och promenad, innan det är dags att tända grillen. Det är dock inte alltid man har vädergudarna på sin sida den här dagen. Att grilla under paraply är inte att rekommendera, men det går. I alla fall på midsommarafton.

Oavsett vilket väder det blir, kanske jag skulle ta och lägga de där blommorna under huvudkudden i år? Nu är jag ju i och för sig gift, men jag är inte den som tackar nej till middagstips till dagen därpå. Och min man skulle nog inte tacka nej till tio minuters tystnad.

17 juni, 2012

8 kommentarer

  1. Härligt att vi som inte bor i Kalmar får följa dina reportage 🙂

    Å du… vi ska faktiskt göra något som vi aldrig gjort innan på midsommarn… vi bosätter oss i en stuga på Saxnäs camping och det roligaste av allt är att våra 4 ungdomar inte har en susning om vart vi ska 🙂

    Ha en helt underbar midsommar! sen hoppas vi på någorlunda väder 🙂

    Kram Stina

  2. Hoppas att ni får en alldeles underbar midsommar! Men fint väder, såklart. Vi ska till Åland och hälsa på vänner, jag hoppas att där kommer vara solsken som det brukar!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration