Godis Jul Veganskt

Ischoklad med apelsin och rom

IschokladIschoklad måste ändå vara det enklaste julgodiset av alla; man bara smälter choklad över vattenbad, dumpar ner en rejäl skiva kokosfett som får smälta, och sedan är det bara att hälla över i små formar. Förträffligt så det förslår, och perfekt sista minuten-gåva om man har glömt att köpa julklapp till någon. Grundreceptet består av choklad och kokosfett, men sedan kan man smaksätta sin ischoklad i oändlighet; till exempel med apelsin, rom, whisky, mint, kaffe eller lakritspulver. Jag valde att dela min omgång ischoklad på hälften och smaksätta ena halvan med apelsin och andra halvan med mörk rom. Nästa gång ska jag blanda apelsin och rom i samma smet. Båda sorterna blev grymt goda! Jag förvarar min ischoklad i frysen och plockar den därifrån, den behöver inte ens tina, den smälter direkt i munnen istället och är en alldeles lagom liten munsbit till förmiddagskaffet, efter lunchen, till eftermiddagsfikat, efter kvällsmaten och till Netflix.

PS. Använder du mjölkfri choklad blir det här även ett mjölkfritt och veganskt julgodis!

Skriv ut

Ischoklad med apelsin och rom

Ischoklad går på nolltid och kan varieras i oändlighet. Den här ischokladen har en ljuvlig smak av apelsin och rom, och smälter i munnen. Perfekt att ha på lut i frysen, behöver inte ens tina!

  • Total tid: 15 min + kyltid
  • Antal portioner: Ca 55 st 1x

Ingredienser

Scale

Grundrecept:

  • 200 g mörk choklad
  • 150 g kokosfett
  • 1 liten nypa salt

———-

Förslag på smaksättning;

Rivet skal av en apelsin

alt.

2 msk rom

alt.

Både rivet skal av en apelsin och 2 msk rom

Instruktioner

Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Rör ner kokosfettet och salt och rör tills du har en blank och slät smet. Smaksätt med antingen rivet skal av en apelsin eller 2 msk rom, alternativt smaksätt ena halvan av smeten med skalet från en halv apelsin och andra halvan med 1 msk rom för variation. Eller både och. Häll över i en liten kanna, och häll från den ner i ischokladformar. Låt formarna stela lite i rumstemperatur innan du flyttar dem vidare in i kylen, annars blir de svåra att flytta.

20 december, 2018

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration