Godis Jul

Lakritstryfflar

LakritstryfflarHar ni testat att rulla chokladtryfflar i lakritspulver någon gång? Gud vad gott det är! Mycket roligare än att bara rulla dem i kakao eller något annat tjafs. Lite lakritspulver i smeten också, och vips så har du lakritstryfflar!

Lakritstryfflar är ju en riktigt bra julklapp. Det är billigt, hemgjort och omtänksamt. Och ingen vet hur många tryfflar du egentligen la undan åt dig själv. (Även en ganska liten ask med tryfflar är ju också en bra present.) Här i kategorin godis hittar du fler favoriter i stil med salt kolafudge och hemgjord Bounty.

I stora drag så kokar man bara upp lite grädde, dumpar ner hackad choklad som får smälta, låter det stelna i kylen, och därefter skopar upp bitar med sked och rullar till tryfflar som du sedan rullar i lakritspulver. Men här kommer detaljerna:

Skriv ut

Lakritstryfflar rullade i lakritspulver

Eleganta chokladtryfflar med lakritspulver både inuti och utanpå. Bara att forma och rulla i lakritspulver. Perfekt som present till lakritsälskaren!

  • Total tid: 25 min + tid i kyl
  • Antal portioner: Ca 20 st 1x

Ingredienser

Scale
  • 200 g choklad
  • 1,25 dl vispgrädde
  • 2 tsk lakritspulver + ytterligare ca 0,5 dl
  • En nypa flingsalt
  • 25 g smör

Instruktioner

Hacka chokladen. Värm grädden i en kastrull och ta den från värmen när den börjar koka. Rör ner lakritspulver och sedan hackad choklad och flingsalt. Tillsätt smöret, och rör tills smeten är fri från klumpar. Ställ in i kylen att stelna, antingen minst 5 timmar alternativt över en natt. Skopa sedan upp lagom stora bitar med tesked och rulla till bollar som du sedan rullar i lakritspulver. Förvara i kylen.

I kylskåpet kan lakritspulvret bli lite fuktigt, skulle det ha blivit det före servering och du vill piffa till ytan på tryfflarna är det bara att rulla dem i lite mer lakritspulver. Ingen har någonsin blivit deppig över dubbelrullade lakritstryfflar.

18 december, 2021

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration