Hemgjord Bounty på tre ingredienser

Jag har älskat Bounty ända sedan jag var liten, det är bland det godaste jag vet!
Men jag trodde länge att det var krångligt att göra och att det inte skulle bli lika gott om man gjorde det själv, men ni vad? Jag hade SÅ fel!
Att göra sin egen bounty är jättelätt och tar inte lång tid alls, och den blir faktiskt ännu godare än köpevarianten!
Ingredienser

Till det här receptet på bounty behöver man bara tre ingredienser; riven kokos, sötad, kondenserad mjölk och mörk choklad.
Doppa i choklad med 70% kakaohalt
När jag gör godis som ska doppas i choklad brukar jag använda mig av lite finare choklad med 70% kakaohalt, som t ex den från Lindt, Marabou eller ICAs eget märke.
Visst funkar det med blockchoklad, men jag tycker att den 70-procentiga chokladen är lättare att jobba med. Den blir ganska tunn när den smälter, vilket gör att den omsluter godiset på ett snyggare sätt och får en blankare, vackrare färg och yta.
Den tar lite längre tid på sig att stelna, men det är bara att ställa plåten med godis kallt en stund, så är det problemet löst.
Så gör du

Rör ihop 6 dl kokos med innehållet ur en burk sötad, kondenserad mjölk och låt det stå i kylen i ca 15 min för att få rätt konsistens.
(Är det juletid och plusgrader utomhus kan du också bara ställa ut skålen ifall det är fullt i kylen.)
Rulla kokossmeten till avlånga rullar

Skopa upp lite kokossmet och rulla till avlånga små bitar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper.
Gör du dem så små som på den här bilden blir det ca 35-40 st bountys.
Kladdigt? Ta lite olja i händerna!

Det kan bli lite kletigt, men ha gärna ett fat med ett par matskedar neutral olja på vid sidan av som du kan doppa händerna i då och då, så går rullandet mycket bättre och det fastnar mindre. Jag brukar använda matolja.
Doppa rullarna i choklad

Ställ ut plåten utomhus om det är kallt, eller stoppa in den i frysen. Kall bounty är lättare att doppa, och chokladen stelnar fortare.
Smält 200 g choklad över vattenbad och doppa bountybitarna däri med hjälp av två gafflar. Lägg över på en annan plåt med bakplåtspapper och låt stelna. (Kyl dem om det går sakta.)
Kantskär bountyn

Bountybitarna blir mycket snyggare om du kantskär dem med en liten kniv.
Förvara bountyn i kylen i en burk med lock, den har lång hållbarhet såvida ingen äter upp den.
(Min man äter bounty som om det vore hans jobb.) Bountyn går också jättebra att frysa.
Fler recept på julgodis

Ska vi ta oss en titt på bloggens allra populäraste julrecept utan inbördes ordning?
- Rocky road med geléhallon och dumle lakrits – världens godaste rocky road om du frågar mig!
- Salt kolafudge – en megafavorit! Smakar som vaniljkola med smör och flingsalt men blir klar fortare, och man slipper stå och slå in den i papper.
- Lakritskola med turkisk peppar – mitt absoluta favoritjulgodis, om jag bara får välja ett.
Hemgjord Bounty på tre ingredienser
Hemgjord Bounty på bara tre ingredienser! Smakar mycket godare än köpevarianten, och blir sagolikt krämig. Klart på nolltid!
- Förberedelser: 5 min
- Tillagningstid: 20 min
- Total tid: 25 min+kyltid
- Antal portioner: 30–40 1x
Ingredienser
- 6 dl kokosflingor
- 1 burk sötad, kondenserad mjölk (á 397 g)
- 200 g choklad
Instruktioner
Mät upp kokosflingorna i en skål och häll över burken med kondenserad mjölk. Blanda väl och ställ in i kylen i ca 15 min.
Forma sedan till avlånga rundlar som du lägger på en bricka med bakplåtspapper. Ställ in i frysen medan du ägnar dig åt chokladen. Är de riktigt kalla är de lättare att doppa.
Hacka chokladen, smält den över vattenbad och doppa kokosbitarna i den med hjälp av en gaffel i varje hand. Lägg över på ett nytt bakplåtspapper att stelna, ställ sedan in bitarna i kylen.
Kantskär dem lite efteråt ifall det smält ut mycket choklad runt kanterna på dem. (Gillar du salt brytning? Testa att sprinkla lite flingsalt ovanpå!)
Vad goda de ser ut. 👍
Tack Sofia! De är verkligen mycket godare än de man köper!
Om to the nom! Kan tro de är saftiga! God Jul! 🤶🏻
Hohoho! Detsamma Anna, stor julekram!
Testar. Ser mumsigt ut 👍.
Kör hårt! Det är supergott, helt klart min favorit bland årets julgodis!
Så oerhört enkelt och gott!
Så roligt att den gick hem! 🙂
Jättegoda men jag skulle vilja få dem mer så att de håller ihop.
Att frysa dem precis innan man doppar dem i choklad tycker jag brukar hjälpa. När de väl är doppade i choklad sedan är de ju inkapslade och håller ihop väldigt fint. 🙂
Men hallå, var har den här godbiten gömt sig?! Ska testa med både ljus och mörk choklad. Och flingsalt på toppen! 😋
Haha! Blev inspirerad av din kommentar och la receptet överst på bloggen! 🙂
Jag får inte chokladen att räcka till mer än hälften av bitarna.
Gjorde på 6 dl kokos.
200 gr av ICAs bakchoklad blir inte särskilt tunnflytande i vattenbad. Den räcker inte, kan man tunna ut den med något?
Ewa
Jag tror det bästa är att bara ösa i mer choklad i vattenbadet, att försöka tunna ur den med något annat vågar jag inte svara på om det blir bra. Jag brukar använda Marabous 70%-choklad till det här, för den blir ganska så tunn när den smälter och omsluter både kola och Bounty bra, tycker jag. Har uppdaterat i själva inlägget om det nu, tack för att du sa till. 🙂
Vad tråkigt att det inte gick bra!
Skriver under till 100% på att den här blir godare än köpt bounty! Gör det här receptet varje år och hela släkten älskar det! Tack!
Tyvärr ett av de sämre recepten jag provat. Trots att jag bakar mycket gick detta käpprätt åt skogen. Chokladen blev stel och det blev en enda sörja. Såg ut som utkladdad risgröt. Usch. Ingredienser för drygt 100 kr åt skogen.