Godis Jul

Hemgjord Bounty på tre ingredienser

Hemgjord BountyJag har alltid älskat Bounty, ända sedan jag var liten. Jag kommer ihåg när mammas man Günter varit ute och rest och handlat presentförpackningar i taxfreen med Bounty, de såg ut som små väskor av kartong, med ett tjockt och mjukt tygrep som handtag. Syrran brukade få den med blått papper, eller Mars-godisar, och jag brukade få Bountyn med rött papper, för den var doppad i mörk choklad istället för mjölkchoklad. Den fanns inte att få tag på här hemma, och det var lika festligt varje gång.

Jag har länge tänkt göra egen Bounty men inte kommit till skott, för jag har av någon outgrundlig anledning inte vågat tro på att det kunde bli lika gott om man gjorde dem själv, och jag tänkte att det kanske var krångligt. Men vet ni vad? Jag hade fel. Väldigt fel. Den hemgjorda Bountyn blir faktiskt ännu godare än den man köper, och det tar inte ens 20 minuter att göra en omgång med 20 Bountys. (Fast mängden varierar ju såklart beroende på hur små eller stora du gör dem.) Jag är helt såld på att göra egna Bountys nu! Och jag kan doppa dem i mörk choklad och slå in dem i röda papper om jag så vill. Perfekt som hemmagjord julklapp eller gå bort-present!

Skriv ut

Hemgjord Bounty på tre ingredienser

Hemgjord Bounty på bara tre ingredienser! Smakar mycket godare än köpevarianten, och blir sagolikt krämig. Klart på nolltid!

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 5 min
  • Tillagningstid: 15 min
  • Total tid: 20 min+kyltid
  • Antal portioner: 20 bitar 1x

Ingredienser

Scale
  • 6 dl kokosflingor
  • 1 burk sötad, kondenserad mjölk (á 397 g)
  • 200 g choklad

Instruktioner

Mät upp kokosflingorna i en skål och häll över burken med kondenserad mjölk. Blanda väl och ställ in i kylen i ca 15 min.

Forma sedan till avlånga rundlar som du lägger på en bricka med bakplåtspapper. Ställ in i frysen medan du ägnar dig åt chokladen. Är de riktigt kalla är de lättare att doppa.

Hacka chokladen, smält den över vattenbad och doppa kokosbitarna i den med hjälp av en gaffel i varje hand. Lägg över på ett nytt bakplåtspapper att stelna, ställ sedan in bitarna i kylen.

Kantskär dem lite efteråt ifall det smält ut mycket choklad runt kanterna på dem. (Gillar du salt brytning? Testa att sprinkla lite flingsalt ovanpå!)

19 december, 2021

10 kommentarer

    1. Att frysa dem precis innan man doppar dem i choklad tycker jag brukar hjälpa. När de väl är doppade i choklad sedan är de ju inkapslade och håller ihop väldigt fint. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration