Godis Jul

Hemgjord Bounty på tre ingredienser

Hemgjord BountyJag har alltid älskat Bounty, ända sedan jag var liten. Jag kommer ihåg när mammas man Günter varit ute och rest och handlat presentförpackningar i taxfreen med Bounty, de såg ut som små väskor av kartong, med ett tjockt och mjukt tygrep som handtag. Syrran brukade få den med blått papper, eller Mars-godisar, och jag brukade få Bountyn med rött papper, för den var doppad i mörk choklad istället för mjölkchoklad. Den fanns inte att få tag på här hemma, och det var lika festligt varje gång.

Jag har länge tänkt göra egen Bounty men inte kommit till skott, för jag har av någon outgrundlig anledning inte vågat tro på att det kunde bli lika gott om man gjorde dem själv, och jag tänkte att det kanske var krångligt. Men vet ni vad? Jag hade fel. Väldigt fel. Den hemgjorda Bountyn blir faktiskt ännu godare än den man köper, och fort går det också!

Jag är helt såld på att göra egna Bountys nu! Och jag kan doppa dem i mörk choklad och slå in dem i röda papper om jag så vill. Perfekt som hemmagjord julklapp eller gå bort-present!

Några tips som kan underlätta är att använda sig av Marabous choklad med 70% kakaohalt då den blir ganska så tunn när den smälter, vilket gör doppandet i choklad lättare. Och blir det kladdigt i händerna när du rullar kokossmeten – ta lite neutral olja i handflatorna, så släpper det fint.

Skriv ut

Hemgjord Bounty på tre ingredienser

Hemgjord Bounty på bara tre ingredienser! Smakar mycket godare än köpevarianten, och blir sagolikt krämig. Klart på nolltid!

 • Författare: Helena
 • Förberedelser: 5 min
 • Tillagningstid: 15 min
 • Total tid: 20 min+kyltid
 • Antal portioner: 20 bitar 1x

Ingredienser

Scale
 • 6 dl kokosflingor
 • 1 burk sötad, kondenserad mjölk (á 397 g)
 • 200 g choklad

Instruktioner

Mät upp kokosflingorna i en skål och häll över burken med kondenserad mjölk. Blanda väl och ställ in i kylen i ca 15 min.

Forma sedan till avlånga rundlar som du lägger på en bricka med bakplåtspapper. Ställ in i frysen medan du ägnar dig åt chokladen. Är de riktigt kalla är de lättare att doppa.

Hacka chokladen, smält den över vattenbad och doppa kokosbitarna i den med hjälp av en gaffel i varje hand. Lägg över på ett nytt bakplåtspapper att stelna, ställ sedan in bitarna i kylen.

Kantskär dem lite efteråt ifall det smält ut mycket choklad runt kanterna på dem. (Gillar du salt brytning? Testa att sprinkla lite flingsalt ovanpå!)

Fler supergoda julgodis är salt kolafudge och rocky road med geléhallon.

13 december, 2022

16 kommentarer

  1. Att frysa dem precis innan man doppar dem i choklad tycker jag brukar hjälpa. När de väl är doppade i choklad sedan är de ju inkapslade och håller ihop väldigt fint. 🙂

 1. Men hallå, var har den här godbiten gömt sig?! Ska testa med både ljus och mörk choklad. Och flingsalt på toppen! 😋

 2. Jag får inte chokladen att räcka till mer än hälften av bitarna.
  Gjorde på 6 dl kokos.
  200 gr av ICAs bakchoklad blir inte särskilt tunnflytande i vattenbad. Den räcker inte, kan man tunna ut den med något?
  Ewa

  1. Jag tror det bästa är att bara ösa i mer choklad i vattenbadet, att försöka tunna ur den med något annat vågar jag inte svara på om det blir bra. Jag brukar använda Marabous 70%-choklad till det här, för den blir ganska så tunn när den smälter och omsluter både kola och Bounty bra, tycker jag. Har uppdaterat i själva inlägget om det nu, tack för att du sa till. 🙂

 3. De blev inte bra fast följt receptet. De var i frysen i 15 timmar och var alldeles för mjuka så det gick inte ens att doppa utan att de föll isär. Dessutom sipprade vätskan genom chokladen, dvs kondenserad mjölk. Jag är ledsen att säga men det här receptet var inte bra.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration