Sponsrat inlägg

Support your local #kvarteretgiraffen

Inlägg i samarbete med Kvarteret Giraffen

Kalmar Fisk och Skaldjur

Häromdagen besökte jag Kvarteret Giraffen för att handla hem ingredienser och pynt för att fota påskmat. Kanske att ni minns när jag skrev om dem i höstas, efter att de nyöppnat i rymliga och fräscha lokaler? Det är Kalmars trevligaste köpcentrum som samlar butiker, restauranger och fik på ett och samma ställe.

Skära upp lax

På inköpslistan stod ingredienser till laxsnurror, och jag begav mig till Kalmar Fisk och Skaldjur som ligger inne i ICA Maxi-butiken och fick finfin hjälp av Lasse.

Fiskdisk

Han berättade att de snart ska börja med färdigförpackade luncher som de lagat själva i köket, och att de sedan en vecka tillbaka nu har utkörning av sina varor till sina kunder. Detta har uppskattats oerhört, speciellt bland pensionärerna som just nu håller sig hemma, och hemleveranserna avlöser varandra.

I fiskaffären

Eftersom mamma och Günter gör säkrast i att hålla sig hemma köpte jag med middag hem till dem som en överraskning.

Handla lokalt take away

Hummersoppa med räkor och vitlöksbröd blev det, och mamma och Günter var jättenöjda med sin middag!

Laxsnurror

På vägen ut gick jag runt HM Home inne på Kvarteret Giraffen och köpte de påskiga tallrikarna på bilden. I år tycker jag att man ser fram emot påsken lite extra. Att få fokusera på något som känns roligt och vårigt.

När jag kom hem igen packade jag upp den uppskurna, kallrökta laxen, bredde på pepparrotskräm, rullade ihop laxen och doppade den i sesamfrön. Om du inte är rädd för lite styrka i smaken kan du bre på riven pepparrot från tub. Vill du ha lite mildare smak kan du istället bre på cream cheese med pepparrotssmak. Recept följer nedan, och längst ner finns även en bild på hur man gör.

Skriv ut

Laxrullar med pepparrot

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 3 reviews

Superenkla laxrullar som du gör på nolltid med få ingredienser. Perfekt som snittar till välkomstdrinken på påskmiddagen!

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 10 min
  • Tillagningstid: 45 min kyltid
  • Total tid: 10 min + kyltid
  • Antal portioner: 15 bitar 1x

Ingredienser

Scale
  • Ca 150 g kallrökt lax skuren i skivor
  • 1 tub riven pepparrot (90 g), alt. 1 förp. cream cheese med pepparrotssmak
  • 3 msk ljusa sesamfrön
  • 3 msk svarta sesamfrön

Instruktioner

Lägg ut en stor bit plastfolie på köksbänken. Lägg ut laxskivorna lite lätt omlott i kanterna så att de bildar en form som påminner om en rektangel.

Bre på pepparrotsröra och rulla ihop laxen till en rulle med hjälp av plastfolien. Linda in rullen i plastfolien, och lägg in den i frysen i ca 45 min. Är underlaget i frysen väldigt ojämnt? Lägg först laxrullen i en klassisk brödform, och stoppa sedan in den i frysen. Efter en stund i frysen är laxrullen lättare att skära i skivor som håller ihop. 

Blanda ljusa och mörka sesamfrön på en tallrik. (De behöver inte rostas.) Rulla laxrullen i sesamfröna, och skär den sedan i skivor. ”Dutta” varje skivas kant lite extra i sesamfröna om du vill ha mer frön. Förvara kallt till servering.

Laxsnurror recept
25 mars, 2020

4 kommentarer

  1. Vad smaskens! Gillar nya giraffen! Var där sist vi var hemma i Kalmar och shoppade då loss på Gerdas bl.a ❤️

    1. Visst har det blivit fint? Jag gillar det också! Ska testa nya Bastard Burgers därinne så fort jag får möjlighet!

  2. Den där hummersoppan var lika härlig som överraskningen att få den!
    Den smakade underbart gott och något jag tycker fler ska ta möjligheten att testa.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration