Kyckling

Asiatisk kycklingwok

Den här kycklingwoken är verkligen jättegod! Det här behövs till 4 portioner:

3 kycklingfiléer, nästan tinade
3/4 dl soya
1 msk fisksås
3 lime
2 vitlöksklyftor
2 msk kycklingfond
1 pkt risnudlar
en halv röd chili
ett pkt salladslök
matolja att steka i

Skär kycklingfiléerna i riktigt tunna skivor. Det är lättare om kycklingen fortfarande är lite frusen. Marinera skivorna en liten stund i soya, fisksås, pressad vitlök och saften av två lime. Koka risnudlarna, sila av vattnet, häll på lite matolja så att de inte klibbar fast i varandra och ställ åt sidan. Dela den tredje limen i klyftor. Strimla den gröna delen av salladslöken och skär chilin i små bitar. Ställ åt sidan. Woka kycklingen ihop med marinaden i två omgångar. Häll i kycklingfonden medan du wokar. Blanda i nudlarna. Lägg upp på tallrikar, och garnera varje tallrik med limeklyftor, strimlad salladslök och chili. Jättegott!

Marinera kycklingen…

Strimla grönsakerna till garneringen…

Blanda samman kycklingwoken med nudlarna. Den här gången har jag använt breda rårisnudlar från Santa Maria, det funkade ännu bättre än de lite smalare nudlarna.
9 oktober, 2009

3 kommentarer

  1. Tack för nomineringen, vad glad jag blev. Måste säga att din blogg är riktigt bra med med underbara kort, lägger till dig i mina favoriter.

    Kycklingwoken ser så god ut.

    Hoppas du får en riktigt bra helg!

  2. Hej! Spännande recept du har. Efterrätten? Dagens viktigaste mål har den ansedda "Panel de Revisión" upptäckt i ett flertal berondeframkallande tester.

    Panel de Revisión 05 tips:

    Kolapaj med hallon

    Ingredienser
    125 g smör
    1 dl havregryn
    3 dl vetemjöl
    2 msk vatten
    3-4 dl hallon

    KOLA
    2 dl grädde
    2 dl ljus sirap
    2 dl socker
    2 tsk vaniljsocker
    100 g smör
    + ev vaniljglass till servering
    Så här gör Du:
    1. Smält smör till pajdegen. Blanda med havregryn, mjöl och vatten.
    2. Forma ut i en pajform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter, vik upp kanten ca 2 cm. Låt svalna i kyl ca 30 minuter. Ugnen på 200°C. Grädda pajskalet ca 25 minuter i nedre delen av ugnen. Ta ut och låt svalna.
    3. Koka ihop grädde, sirap och socker i en kastrull 10–15 minuter. Testa smeten genom att droppa lite smet i ett glas kallt vatten. Testa gärna några extra gånger, det är både gott och trevligt! Det ska inte flyta ut men fortfarande vara mjukt.
    4. Rör ner vaniljsocker och smör i tärningar och låt kolasmeten svalna.
    5. Häll den smeten i pajskalet och låt kallna helt. (Kan förvaras i kylskåp till servering.)
    6. Garnera pajen med hallon strax före servering, ta gärna med en kula (eller två) vaniljglass till. Servera med kaffe.

    Ha en trevlig dag!

    Panel de Revisión 05

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration