Andra Kyckling Vardag

Kyckling med citron och rosmarin

Den här maträtten skulle man kunna kalla för ett lyckat misstag. Egentligen skulle jag ha gjort kyckling i ugn med rosmarin, krossade tomater, citron och chorizo. Men sen uppdagades det att vi tydligen inte hade några krossade tomater hemma. Och ingen chorizo heller, visade det sig. Men som tur var hade jag grädde. (Jag har alltid grädde hemma 🙂 Så det fick bli kyckling med citron, rosmarin, grädde och sockerärter istället, och det blev inte alls dumt! Så här gör man receptet till 4 portioner:

3-4 kycklingfiléer
skalet av 1 citron
ca 100 g sockerärter
en kvist rosmarin
3 dl vispgrädde
1 lök
1 vitlök
ca 2 msk kycklingfond
salt och vitpeppar
1 stor näve färsk bladspenat
1 skvätt vitt vin

Skär kycklingfiléerna i stora bitar. Salta och peppra dem lite, och gnid in dem med det rivna citronskalet. Bryn kycklingbitarna i lite smör i en stekpanna, och lägg dem sedan åt sidan. Hacka och pressa lök och vitlök, och fräs dem också i lite smör. Fräs sockerärterna lite också. Lägg tillbaka kycklingen, späd med grädde, fond och krydda med rosmarin. Häll i lite vin och vänd ner spenaten. Ta lite salt och peppar när du ändå är igång. Servera gärna med tagliatelle eller papardelle-pasta.

22 mars, 2010

4 kommentarer

  1. Håller med föregående talare, det verkar riktigt gott! Lycka till med allt.. Jesus lever och han älskar dig! 😀

  2. Har testat ett liknande recept (från baksidan av ett arla matlagningsgrädde-paket om jag inte minns helt fel haha) och kan tipsa om att ha i några goda svarta oliver i, om jag gillar oliver förstås (; Tack för bra blogg och mumsiga recept!!

    /Caroline

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration