Andra Vardag Vegetariskt

Mot Toscana!

Tusen tack för alla bröllopsgratulationer! Vi är så nöjda med vår dag! Och nu är det dags för nästa roliga grej – bröllopsresan till Toscana! Vi har packat och tvättat och sprungit runt, och nu ska vi snart åka. Ballys hundvakter har flyttat in, jag hoppas att de inte ordnar vilda fester och river stället. Men det är nog ingen risk.

Vi är jätteladdade inför vår resa, och ser fram emot att äta mycket italiensk mat och dricka goda viner. Tills vi hörs när vi är på hemmaplan igen, får ni hålla till godo med den senaste veckans favoritmat – Olofs bruschetta! Till två st behövs följande:

2 skivor lantbröd
1 stor tomat, hackad
ca 2 msk olivolja att ringla över
salt och peppar

Pesto:
ca 1 näve finhackad mandel
1 kruka basilika, finhackade blad
ca 1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dl riven parmesanost
salt och peppar

Hacka tomaterna, ställ åt sidan. Gör peston genom att hacka, pressa och riva ingredienserna. Rör ihop till en pesto, och bre på nyrostade skivor lantbröd. Toppa med hackade tomater, flingsalt och grovmalen svartpeppar, och ringla lite olivolja över. Färdigt! Galet gott.

19 juli, 2011

20 kommentarer

  1. Önskar er en underbar resa med mycket kärlek & god mat!! Njut och ta hand om varandra! Kram Lenita.

  2. Åhhh måste göra bruchetta Ha det underbart på er brökllopsresa : ) kram Sofia och än en gång du var så UNDERBART fin i din mormors klänning bland det finaste jag sett i brudväg : ) kram

  3. Stort grattis och såååå fina ni var!!! Hoppas ni får en alldeles underbar resa!!
    Tack för ditt fina inlägg på min blogg!!
    Njut av er resa och livet framför er som man och hustru!
    Kramar Anna

  4. Hej! Jag har just lagt upp sidan http://www.receptplatsen.se och letar lite matintresserade personer att hjälpa fylla på med recept osv. Länkar gärna till din blogg från sidan eller lägger till en artikel om du vill skriva en. Skapar du en profil på sidan kan du även länka till din egen matblogg (den här bloggen dvs) i profilen och automatiskt visa dina inlägg på webbsidan.

    http://www.receptplatsen.se kommer även ha en iPhone och Android app för att organisera sina recept, kokböcker och matsedlar.

    Mvh,
    LeChef

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration