Månadens kokbok – Kombinera Mat och Vin
Höstens bästa kokbok enligt mig är den här – Kombinera Mat och Vin av Jens Dolk och Liselotte Forslin, med foto av Ulrika Ekblom. (Tjejerna bloggar för övrigt på www.leparfait.se) Recepten i boken är lika mustiga som dess framsida ger intryck av. Den inleds med lite pedagogisk fakta om vin och smaker och sånt, och sedan är den indelad i olika kapitel, där varje druvsort är ett kapitel. Till exempel ett kapitel med recept som passar till viner gjorda på sauvignon blanc, ett annat kapitel med maträtter som passar till viner baserade på sangiovesedruvan, och så vidare. Jag blir sugen på att rota fram några rustika stekpannor från mormor, laga en rejäl köttgryta och dricka rödvin medan vinden viner i höstlöven utanför. Men ikväll är det måndag, och jag nöjer mig med att bara bläddra vidare i boken och dricka te. Inte så illa, det heller.
En sådan kanske jag skulle satsa på, jag är usel på vin, alltså jag vet ju vad som smakar gott men inte till vad!
Åhhhhhhhhh kärlek till en sådan bok finis i fotöljen : ) kram Sofia
Vilken tur att du tipsar mig om svenska kokböcker, de går mig oftast förbi. Denna verkar ju verkligen bra och har sin egen niche.
Kram
Tittade in lite snabbt på din blogg och trodde att det var en kokbok som du hade skrivit, men vid en andra titt så var det ju inte det, och så besviken jag blev! Snälla säg att det är något du funderat på 🙂
Hihi Anonym – vad gullig du är! Jag skulle jättegärna vilja skriva en kokbok, det enda jag behöver är ett förlag som vill ge ut den, och det är väl det som är den svåra biten…
Tack för tipset! Den hamnar på önskelistan till jul 🙂