Andra Restaurang

After Work på Söderport

Igår var tjejerna på jobbet och jag på after work på Söderport i Kalmar. Söderport är en restaurang som ligger i slottsallén precis vid Kalmar Slott, och som har funnits så länge jag kan minnas, men det är först på senare tid som det har blivit riktigt fint och trevligt därinne.

Jag älskar sådan här inredning på restauranger; kristallkronor, vackra bardiskar och ruffa tegelväggar. Svartvita tavlor på väggarna på franskt caféliv och sköna, läderklädda stolar att sitta på.

Igår kväll yrde snön i slottsallén, och det var riktigt mysigt att sitta innanför de väldekorerade fönstren och titta ut på snöovädret.

Vi var hungriga och smorde kråset med rejäla mängder mat, men för de gånger man är sugen på något mindre finns det även fika.

Den främsta anledningen till att vi har gått dit flera gånger är hamburgertallriken. Den är helt fantastisk, och utan tvekan Kalmars godaste hamburgertallrik. Färsbiffen är hemmagjord (jag blir helt seriöst upprörd när restauranger har mage att servera prefab-biffar i sina hamburgertallrikar) och saftig. Pommesen har potatisskalet kvar och är perfekt krispig, och man får en skål med finfin aioli vid sidan av. En av oss ville ha ett vegetariskt alternativ, och fastän de inte hade det på menyn gjorde de en vegetarisk burgare som enligt rapport från vegetarianen smakade super. Så servicen kan man verkligen inte klaga på!

Bor du i Kalmar eller i närheten och har ännu inte varit på Söderport, åk dit! Kolla gärna öppettiderna på deras hemsida först, just nu kör de öppet kvällstid onsdagar till och med lördagar. Så man inte kommer dit en tisdag och blir snuvad på konfekten, menar jag. 

30 januari, 2014

21 kommentarer

  1. Ja visst är det mysigt där nu!!!
    Hon kan den där Åsa;-) För du vet att det är Åsa på Topiary som inrett där va? :))
    Ha en fin helg nu i snöyran!
    Kul att du med ska till slottet den 4/3. Har du hört att det blir en ny bloggdag á la Bromans Bravader i maj? Bara måååååste åka på den ju;-)
    Kram Anna

    1. Hej Anna! Nej, det visste jag inte, vad kul! Men nu när du säger det så låter det logiskt, det är ju lite den stilen därinne, speciellt i fönstren. Riktigt fint inrett är det! Ja, då ses vi på slottet! Kram!

  2. God och smakrik vegetarisk/vegan mat som är både ekologisk, allergenfri och näringsriktig är ju svårt att hitta. Green n Lean är svensk KRAV-märkt kvalitetslivsmedel med verkligt unika näringsegenskaper som baseras på spannmål som förädlats enligt speciella naturliga metoder som därmed underlättar upptaget av näringen, vitaminer och mineraler. Innehåller inga tillsatser av något slag – lågt GI med mycket kostfibrer – finns som 5 olika sorter; burgare, morot- rödbets- broccolibullar och falafel – passar också utmärkt som ingrediens i olika rätter – smulas bara ner den i t.ex. en tomatsås och så har man en vegan ”köttfärs/sås” för lasagne, kålpudding m.m. Tror inte att den finns i alla butiker ännu men man kan fråga efter produkten så brukar butikerna ta hem mot beställning.
    http://www.green-n-lean.se
    Axfoods pris Garant Ekostjärna gick i år till Green n’ Lean, ett företag som utvecklar vegetarisk ekologisk, näringsrik färdigmat. Vinnaren utsågs på Ekogalan den 30 januari på Grand Hôtel i Stockholm. http://news.cision.com/se/axfood/r/garant-ekostjarna-2014-till-green-n-lean,c9528262

  3. Alltså seriöst så är hamburgare som den du åt bland det bästa som finns. Jag är dessutom en riktig pommes-tok, även vanliga som egentligen är ganska trista. Lars kan lätt hålla sig från dem och köper hellre en extra liten burgare upptill. Men inte jag, tar hellre en extra pommes!

    Kram kram

    1. Jag ÄLSKAR pommes! Speciellt såna där som känns hemmagjorda med skalet kvar. Jag gillar faktiskt Mc Donald's pommes också, jag kan äta hur mycket som helst. Skönt att vi är fler. 😉

  4. Vilken restaurang! Vilken helt fantastiskt fin inredning! Både ögat och magen får chans att njuta av allt fint och gott 🙂
    Sen kan ju du ta dessa fina bilder så man blir lite smått tokig och bara vill dit. Var i Kalmar för 2 år sedan och hade jag bara vetat om detta så hade vi avlagt ett besök 🙂 Tack snälla du för tipset!

    Önskar dig en fortsatt fin dag! Kram Lenita

  5. Stämning o mysighet har ALLTID funnits på Söderport! Sanela o Anes har förmågan att förmedla sin varma gästvänlighet när man kommer innanför!

    Därför är jag tacksam o stolt för att ha fått leverera viss rekvisita till detta underbara ställe!
    Sanelas fingertoppskänsla för inredning slår man verkligen inte på fingrarna!!!

    Stor kram Sanela o Anes och fortsatt stort lycka till !!!

    /ÅSA TOPIARY

    1. Hej Åsa! Inredningen därinne är verkligen jättefin, så där har ni gjort ett fint jobb, allihopa som varit inblandade. Jag ska till Söderport och äta hamburgare igen nästa vecka, ser redan fram emot det. Kram!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration