Andra Förrätter Påsk

Vårfin förrätt med sparris, pocherat ägg och parmachips

Nu när sparrissäsongen tar vid passar den här förrätten riktigt bra, den känns fräsch och vårig, innehåller endast ett fåtal ingredienser men är ändå imponerande god. Vi serverade den till förrätt på påskafton, och den fick mycket bra betyg! Till varje portion behövs följande:

2 sparrisstjälkar
1 pocherat ägg
1 skiva parmaskinka, ugnsrostad
1 msk rostade pinjenötter
1 msk hyvlad parmesanost
grovmalen svartpeppar

Stek sparrisen så att den mjuknar något i smör eller olja. Ugnsrosta parmaskinkan på en bakplåtpappersklädd plåt på 200C i ca 10 min tills den är knaprig, och förflytta den sedan till en tallrik täckt med hushållspapper. Rosta pinjenötterna, hyvla parmesanosten och pochera ägget. Hur man gör det kan du läsa här. Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, och lägg det pocherade ägget på parman. Peppra, och strö över pinjenötter och parmesanost. Man behöver inte vara orolig för att det ska smaka torrt, för när man sätter kniven i ägget rinner äggulan ut och blir som en dressing över förrätten. Gott!

28 april, 2011

6 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration