Andra Förrätter

Mango Chutney och Västerbotten

Mango Chutney och Västerbottenost, visst låter det lite konstigt? Men som topping på brödbitar man gratinerar i ugnen är det jättegott! Vi åt det till förrätt i helgen hos Louise och Calle, och jag kommer absolut att göra det fler gånger!

Man bara skivar upp lite bröd, förslagsvis något trevligt surdegsbröd, sedan brer man på lite Mango Chutney…

…och strör över lite ost. Sedan är det bara att ringla över lite olivolja, och slänga in plåten i ugnen på 225C tills osten har smält och fått fin färg. Supergott som kvällssnacks!

För en gångs skull var det jag som höll i kameran, och fotade glatt allt jag kom över. Som Louises fina skylt på köksdörren…

…och vår lilla tiggarhund, som visst blev lite suddig.

Är ni många som ska se säsongspremiären av Let’s Dance ikväll? Börjar nog bli dags att slå på TV:n nu. Trevlig kväll, kära vänner!

30 mars, 2012

17 kommentarer

  1. Det låter onekligen som en väldigt annorlunda kombination, men kanske tillräckligt annorlunda för att den ska vara smarrig.
    Vi får lita på dej helt enkelt och prova själv.

    Ha en finfin helg,
    kram

  2. Haha åh det är så kul när du kommenterar på min blogg! Kolla mina senaste matlagningsbilder jag lagt upp och kommentera gärna något 😀
    Jag gjorde; så komplicerat som bacon, stekt ägg och tomat&rödlökssallad till kvällsmat.. Mamma jobbar och hennes kille är inte så bra på att laga mat, och jag va tvungen att ta det som fanns i kylen eftersom vi åker till finland imorgon bitti typ klockan 4 på morgonen!
    Jaaa, 30 är rätt gammalt, hehe.. Fast ska inte säga något, så fort som tiden går så komemr jag själv sitta där som 30 åring och inte fatta någonting..!

  3. Hej, kompis! Ser mumsigt ut, det är skit att man inte kan äta ost längre!! Lets dance, brukar du följa det…..? Ha en skön helg! Kram

  4. Hej på dig! Första kommentaren här för min del. Även fast jag läst din blogg i flera veckor. Hittade hit via ett reportage i en mat/bak-tidning. Har fastnat totalt för din stil på både mat, resor och mycket annat.
    Testade denna (http://baraenkakatill.blogspot.se/search/label/Soppa) otrooooligt goda soppa igår. Med fusk-surdegsbröd och allt. Till det dracks det gott vitt vin.

    Så tack för all bra inspiration du ger! Kram

  5. Mm, vilket bra tips! Borde gå alldeles utmärkt att göra på bitar av de surdegsbaguetter jag provade baka idag. Surdeg på burk från Kronjäst, praktiskt. När jag ändå var i farten gjorde jag surdegsrågbrödet också:)
    De blev ganska goda, faktiskt!
    Ha en härlig helg!
    Kram Suz

  6. Det såg ju jättegott ut! Jag gillar verkligen västerbottensost, brukar göra paj ibland o den är god både varm o kall. (t o m kidsen gillar den) Ha det gott!

  7. Sahra – Louise köpte dörrskylten i en butik på Öland, men skylten är från märket Miljögården, så det borde gå att spåra den ändå. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration