Bröd Fest Jul

Fröknäcke med prästostkräm

Så här års är det många som trycker i sig fröknäcke till höger och vänster, och det är ju ett alldeles ypperligt knäcke att lägga osten på. Lite lagom salt, tunt, och dessutom glutenfritt.

Anettes fröknäcke
2 dl majsmjöl (inte
Maizena, utan majsmjöl)
1 dl solroskärnor
0,5 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
———-
lite flingsalt
Rör samman alla
ingredienser i en bunke, och häll i vattnet sist. Bred ut smeten på en plåt med
bakplåtspapper, och strö lite flingsalt över den. Grädda i mitten av ugnen på
150C i ca en timme. Låt gärna knäckebrödet få stå kvar en timme på eftervärmen
efter att du stängt av ugnen, och bryt sedan knäcket i bitar. Servera gärna
till ost.
Prästostkräm
150 g lagrad prästost
grovmalen svartpeppar
4 msk crème fraiche
———-
krasse till servering

Bryt osten i bitar och
lägg i en mixer. Klicka i crème fraiche och mixa tills du fått en någorlunda
slät massa. Smaka av med svartpeppar. Servera till kex, gärna frökex. Toppa
gärna med lite krasse.

22 december, 2015

5 kommentarer

  1. Åh så gott det låter! Jag älskar ost o kex!
    Tror du man kan ta nåt annat mjöl än majs? Och vilket i så fall? Om man nu har svårt att hitta majsmjöl.

    1. Alltså, man kan ju alltid prova med vanligt mjöl, jag vet inte hur det blir, men det borde ju funka det med tycker jag. Jag bor på Öland och trodde inte min matbutik skulle ha majsmjöl, men det hade de! Det brukar stå borta bland de glutenfria produkterna, de flesta butiker brukar ha ett litet sortiment av glutenfria varor.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration