Andra Fest

Bröllopsbilder!

Här kommer, som utlovat, några bilder från vårt bröllop i juli! Jag hade helt glömt bort att jag utlovat fler bilder från bröllopsdagen… Jag skrev ett litet inlägg och visade några bilder ett par dagar efter bröllopet som finns här. Bilden ovan är den vi valde till våra tackkort och till tidningen. Det är Olofs vän och arbetsgivare Jonas Lindström och hans fru Linda Lindström som har tagit bilderna. Jonas var även Olofs självklara val som best man på bröllopet.

Ni som läste i somras kommer kanske ihåg att det var mormors klänning jag hade på mig? Det är en klänning som hon bar på 60-talet, och både mormor och jag tyckte det var så roligt att jag kunde ha den. (Något jag bestämde mig för redan när jag var 15, faktiskt, men då var den alldeles för stor…) Visst är den fin?!

Vi var hemma i huset och gjorde oss i ordning på förmiddagen, jag blev sminkad och fick håret fixat hemma (lyx!) och alla mina fina tjejer var där. Här har jag precis fått ett album med bilder från möhippan som jag står och bläddrar i.

Louise var världens bästa toastmaster! Hon höll ordning på oss, gästerna, talen, allting! En bättre toastmaster får man sannerligen leta efter.

Tyvärr fick man ju inte ta med sig små vovvar in i kyrkan, men Bally var med under alla förberedelserna ända tills det var dags att åka till kyrkan!

Här skålar jag tillsammans med mina tärnor och underbara vänner; Nina, Lena och syrran.

Efter att ha ätit lyxiga baguetter som Lena och hennes man förberett till oss alla (alldeles för många glömmer bort det här med lunch på sina bröllopsdagar, alltså) åkte vi till en av våra favoritplatser och tog fler kort – den vackra trädgården hemma hos paret som driver Sunt och Grönt i Björnhovda. 


Sedan bar det av till Torslunda kyrka för vigsel. Jag gillar den här bilden, prästen säger något roligt, jag ser supertaggad ut, mormor sitter och myser längst fram och alla skrattar.


Min kompis pappa har en jättefin gammal Volvo PV som han hämtade oss i utanför kyrkan, som vi sedan åkte en liten tur med innan det var dags att åka till mottagningen på Hotell Skansen i Färjestaden.

Här har mamma fotograferat dukningen som hon och syrran gjorde. De gjorde så otroligt fint i hela lokalen, de hängde upp blommor och tyll på väggarna, byggde blomsterarrangemang runt ljusstakarna på alla de runda borden, de hade målat placeringskort i akvarell, och sist men verkligen inte minst – de gjorde min brudbukett också!

Jag har fått frågor om vad vi åt på bröllopet, och kan (efter att ha tjuvtittat i programbladet) förtälja att vi till förrätt åt västerbottentarte med parmaskinka och grönsparris, till huvudrätt helstekt fläskfilé med whiskysås, potatis- och västerbottenterrin och rödlöksmarmelad, och till efterrätt smultron- och jordgubbsparfait med bär och chokladgarnityr. Gott som attan var det, alltihop, och jag har bara lovord att säga om hela arrangemanget från Hotell Skansen. Servicen var verkligen förstklassig.

För att inte tala om tårtan! Den hade Bagerskan Karin gjort, och den var bland det godaste jag ätit.

Ljuvliga moussetårtor kantade med vit choklad och med kanderade rosenblad. Vi har kvar en liten bit i frysen till vår första bröllopsdag i sommar, som sig bör.

Efter en middag fylld av roliga och fina tal skuffades sedan borden undan och det blev dans! Vi hade en hyvens DJ (från Partykompaniet i Kalmar) som spelade partylåtar. Här röjer mamma och jag loss på dansgolvet.

Som ni ser så var det en alldeles underbar dag, min allra bästa någonsin! Några dagar senare bar det av på bröllopsresa till Toscana.
8 januari, 2012

33 kommentarer

  1. Helt fantastiskt underbara bilder på er! Du är SÅ vacker och din klänning tyckte jag mycket om! 🙂

    Vet du att jag följde Bagerskan långt innan jag följde din blogg… så bara för några veckor sen gick det upp ett ljus för mig att det var era tårtor som Bagerskan gjort… så coolt tyckte jag när poletten trillade ner haha, kram!

  2. så fina bilder, och vilken fantastisk dag ni måste ha haft! och din klänning är den finaste brudklänning jag nånsin sett, och det säger jag inte bara för att vara snäll, för när det kommer till klänningar är jag aldrig snäll 😉

    jag åt också CHIPS igår, men är ändå precis lika sugen på det idag också…

  3. Åh, så fina bilder! Du och Olof är så söta tillsammans. Och den lille ludne brudnäbben som fick vara kvar hemma är ju bara underbarast. Det var också ett otroligt vackert bröllop och en mycket rolig fest. Tack än en gång för vi fick vara med!

  4. Oh ser att ni hade samma präst som vi hade när vi gifte oss…. Världens gulligaste lilla gubbe <3 Ps: vad fina ni var 🙂

  5. Vilket vackert par ni är!Du är otroligt vacker och det lyser om dig!Fantastiskt härliga bilder som fångar er alla i rätt ögonblick.tack för att du delar detta med oss. Kram Lenita.

  6. Vad härliga bilder! Du ser alltid så energifull ut! Klänningen är underbar, förstår att du bestämde dig för den tidigt 🙂 Allt annat runt omkring är också jättefint, tärnornas klänningar, tårtan och allt. Fiiiint! Kram

  7. Åh vad vackra bilder, blir nästan lite fuktig i ögonvrån!
    Bröllopsklänningen var helt underbar och ni är sååå fina!
    Älskar ditt gapskratt i kyrkan, det ska va kul att gifta sig!
    Kram o tack för att du delar med dig

  8. haha så härligt spontan och sprallig du är! Jag förstår att Olof valde dig och ingen annan! Så synd att Bally inte fick följa med in i kyrkan. Och klänningen, ja otroligt vacker trots alla dessa år! Jättefina bilder och vad kul att du ÄNTLIGEN delar med dig;-D

  9. Vad många fina kommentarer ni skriver, vad glad jag blir av att läsa dem. Ni är utan tvekan världens bästa läsare!

    Och Charlotte – visst är prästen mysig? Alldeles underbart rar! Och rolig!

  10. Så himla fint och riktigt härlig bilder, inget stelt och uppstyltat här inte! Känns verkligen som att det är "ni" fastän vi egentligen inte känner er in real life… Goaste Ballybilden, fint ska det va:)

  11. Oj så fina ni var !! Klänningen var helt fantastiskt och du var ju hur vacker som helst !! Älskar bilden från kyrkan, och den på herrn i fluga såklart.
    Underbart !!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration