Potatissallad med italienska smaker

Det finns vanlig potatissallad, och så finns det italiensk potatissallad, med soltorkade tomater, riven pecorino och basilika.
I ärlighetens namn är jag ganska tveksam till att italienarna ens gör potatissallad, det är nog vanligare här i Sverige. Men det är ju deras problem!
Den här potatissalladen räcker till ett stort kompani på en buffé, och passar till det mesta. Jag har rört ner några matskedar örtkryddad olivolja för extra smakskjuts, men har du inte tillgång till någon sådan (fyndas oftast i gårdsbutiker och på marknader) kan du bara hälla i en tesked torkad oregano.
PrintItaliensk potatissallad
Potatissallad med italienska smaker. Lika god till grillat som på en buffé! Kan ätas både ljummen och kall.
- Total tid: ca 25 min
- Antal portioner: 4-6 1x
Ingredienser
- ca 1 kg potatis (gärna liten delikatesspotatis om det inte är säsong för färskpotatis)
- 10 st soltorkade tomater i olja
- 2 dl riven pecorinoost
- blad från en basilikaplanta
- ca 70 g rucola (en liten påse)
- blad från en basilikaplanta
- 3 msk olivolja (eller någon trevlig oliviljebaserad dressing)
- salt och peppar
Instruktioner
Koka potatisen.
Strimla de soltorkade tomaterna och riv pecorinon grovt medan potatisen kokar.
När potatisen svalnat något, rör samman den i en stor skål med soltorkade tomater, pecorino, basilikablad och rucola.
Rör ner 3 msk olivolja, och smaka av med salt och peppar.




