Förrätter Vegetariskt

Bruschetta med getost, jordgubbar och basilika

Bruschetta med getost, jordgubbar och basilika

Här kommer ett tips på riktig god och somrig snabbmat! Bruschetta med jordgubbar, getost, basilika och honung är precis vad jag vill äta varje kväll just nu när de öländska jordgubbarna är i säsong. Ett glas vitt, riktigt kallt vin sitter väldigt bra till också. Om man får välja, alltså. Om du inte har provat jordgubbar ihop med basilika och getost än så är det absolut dags, det är fantastiskt gott!

Men till bruschettan; den är SÅ enkelt! Bara rosta dig någon skiva trevligt surdegsbröd (den behöver inte vara färsk och fancy, den ska ju ändå rostas), lägg på några skivade jordgubbar, smula över lite getost, släng på några basilikablad, ringla lite honung ovanpå och eventuellt en skvätt olivolja om du vill (eller rör ihop olivolja med honung i en liten skål för att blanda ihop dem) och dra ett varv med pepparkvarnen. Färdigt! Den som har en citron hemma kan även riva över lite citronzest.

Recept är nästan överflödigt, men man kan ju alltid se det hela som en inköpslista:

Skriv ut

Bruschetta med getost, jordgubbar och basilika

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Bruschetta med jordgubbar, getost, basilika och honung är sommarens enklaste snabbmat! Bara att rosta brödet och lägga på den goda toppingen!

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 10 min
  • Tillagningstid: 5
  • Total tid: 15 min
  • Antal portioner: 2 1x

Ingredienser

Scale
  • 4 stora skivor surdegsbröd (eller 8 små)
  • ca 250 g jordgubbar
  • 200 g getost
  • 1 basilikaplanta
  • flytande honung
  • ev. olivolja
  • grovmalen svartpeppar

Instruktioner

Rosta brödskivorna, antingen i en stekpanna, i ugnen eller en brödrost.

Skölj jordgubbarna och badda dem någorlunda torra med hushållspapper så de inte blöter ner det rostade brödet alltför mycket. Skiva jordgubbarna och lägg dem ovanpå de rostade brödskivorna.

Smula över getost ovanpå jordgubbarna, och toppa med basilikablad. (Eller i den ordning du föredrar.)

Ringla över honung på varje bruschetta, och en skvätt olivolja om du önskar. Avsluta med svartpeppar, helst från kvarn.

Är du mer inne på det klassiska spåret när det kommer till bruschetta, med tomter, basilika och mozzarella eller burrata? Det hittar du ett hyvens recept på här.

30 juni, 2022

4 kommentarer

  1. Visst är ledighet bra för både kropp, själ och kreativitet! Riktigt bra, speciellt när det resulterar i goda saker för maggen:)

    Hoppas att ni får en fortsatt lika fin och kreativ sommar,
    kramar

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration